Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle

2019-06-22 Autorius Lithuanian in the USA

Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle
Aš šįkart išbandžiau purų, lengvą bei vasarišką vyniotinio variantą – su grietinėle ir braškėmis. Žinoma, braškes galima pakeisti bet kuriomis kitomis mėgiamomis uogomis arba vaisiais. Mano vyniotinis gavosi ganėtinai nedidelis.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 50 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: 2 žiupsnių
    Kremui:
    • šalta plakamoji grietinėlė: 200 mililitrų
    • cukraus pudra: 2,5 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • braškės: 1 saujos (+ papildomai papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
  2. 2. Į kiaušinių baltymus įberkite druskos bei plakite baltymus tol, kol apvertus indą, baltymai iš jo nekrenta.
  3. Reklama
  4. 3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.
  5. 4. Kitame dubenyje kiaušinių trynius sumaišykite su cukrumi bei vanile, plakite maždaug 3 minutes, kol masė pabals. Tuomet atsargiai bei lėtai įmaišykite išplaktus baltymus (mentele arba šaukštu). Per sietelį į tešlą įsijokite miltus, pirmiausia trečdalį miltų, tuomet pamažu įsijokite ir įmaišykite likusią dalį.
  6. 5. Po to ant orkaitės skardos ištieskite kepimo popierių, gerai prispauskite šonus. Aš pati naudojau mažą orkaitės skardelę (23x33 centimetrų). Jeigu naudosite didesnę, tada reikia dvigubos porcijos tešlos. Kepkite biskvitą orkaitėje maždaug 10-11 minučių.
  7. 6. Paskui išimkite iš orkaitės, apverskite ant virtuvinio rankšluostėlio. Atsargiai nuimkite kepimo popierių nuo biskvito. Tuomet biskvitą suvyniokite į virtuvinį rankšluostėlį (vyniokite nuo pat kraštelio) bei palikite visiškai atvėsti.
  8. 7. Kremas: Grietinėlę plakite trumpai (maždaug 30 sekundžių) su mikseriu, tuomet suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų bei plakite, kol grietinėlė nebekrenta nuo mikserio šluotelių. Pabaigoje plakimo, kai grietinėlė pradės tirštėti, vis patikrinkite ar nekrenta nuo plaktuvo šluotelių, jeigu grietinėlė standi ir nebekrenta, tada plakti daugiau nebereikia. Jeigu grietinėlė sušoka į mažus guzelius, tada ji perplakta.
  9. 8. Smulkiai supjaustykite saują braškių.
  10. 9. Atvėsusį biskvitą išvyniokite, ant jo tolygiai ištepkite du trečdalius grietinėlės. Vieną kraštą, kuriuo užbaigsite vynioti biskvitą, palikite neišteptą (~5 centimetrų pločio). Ant grietinėlės užberkite susmulkintas braškes bei atsargiai susukite biskvitą. Vyniotinį dėkite ant serviravimo lėkštės, užtepkite likusia grietinėle bei papuošiame braškėmis, kaip patinka. Palaikykite vyniotinį šaldytuve mažiausiai 2 valandas, kad sustingtų. Lepinkitės!
  11. 10. Pastebėjimas: Jeigu norisi didelio vyniotinio, tada dvigubinkite porciją.
  12. 11. Pastebėjimas: Į kremą galima dėti daugiau cukraus pudros, jeigu mėgstate saldesnius desertus.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.
Vyniotinis su braškėmis ir grietinėle
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)
Popsiukai - Cake pops | Receptas
(8)
Vyšnių klafutis su pienu
(4)
Želė desertas su kefyru
(7)
Morkų saldainiai su imbieru
(6)