Marcipanus tikriausiai visi geriausiai pažįsta iš skaniųjų
saldainių su marcipano įdaru. Ir atrodo net nepavyktų susieti marcipano su migdolo riešutais. Bent jau man, pačių migdolų skonis visai nei kiek neprimena marcipano. Bet šis skanėstas būtent ir yra gaminamas iš šių riešutų. Ir ganėtinai paprastai. Prireiks vos poros pagrindinių ir kelių papildomų ingredientų, truputį technikos ir sėkmė garantuota - saldi ypatinga marcipano masė jau ant kiekvieno stalo - o jau ką tokia masė ateityje nuveiks Jūsų virtuvėje, spręsti tik Jums - gal gaminsite saldainius, gal įdarysite kokį pyragą, o gal net skanausite jį vieną - panaudojimo būdų galite susigalvoti daugybe ir įvairių. Į paprasto pyrago vidų įdėkite marcipano įdaro ir žiūrėkite - pyragas jau tampa ypatingu. Nebent yra viena nedidelė smulkmena - Jūs visai nemėgstate marcipano.
Taigi, pirmyn į marcipano gamybą. Du pagrindiniai jo sudedamieji ingredientai - migdolo riešutai ir cukrus, o tiksliau cukraus pudra. Standartiškai šie indredientai yra imami santykiu vienas prie vieno. Bet visada galite receptą pasireguliuoti pagal savo skonį ir priklausomai nuo to, ką paskui su juo gaminsite. Dėl šios priežasties ir marcipano receptų rasite įvairių - kai kur cukraus bus naudojama kiek daugiau nei migdolo riešutų, kai kur visai atvirkščiai.
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi ~400 gramų marcipano masės.
Mingailė
Atsakyti