Naminiai biskvitiniai grybukai

2019-10-22 Autorius Erikos kulinarija

Naminiai biskvitiniai grybukai
Visa mano šeima labai ir labai mėgsta tokius biskvitinius grybukus. Jie tiesiog nuostabūs, daugiau žodžių apie juos net nereikia.

Ingredientai

    • cukrus: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3 L dydžio (jeigu mažesni - 4)
    • grietinė: 200 gramų
    • miltai: 400 gramų
    • tirpintas sviestas: 150 gramų
    • vanilinis cukrus: 5 gramų
    • kepimo milteliai: 5 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudėk grietinę ir išmaišyk.
  2. 2. Tada sudėk kartu persijotus miltus su kepimo milteliais - įmaišyk šaukštu. Po to supilk sviestą, išmaišyk ir kepk.
  3. Reklama
  4. 3. Šaukšteliu visai nepatariu dėti, nes gaunasi ganėtinai didelis žaidimas, kol sudėsi vienus, kiti jau jau bus labai iškilę.
  5. 4. Jei neturi konditerinio maišelio, tai geriausia įsidėk į tvirtesnį celofaninį maišelį tešlos, vieną kampą prakirpk ir išspausk.
  6. 5. Keptuvė prieš tai būtinai gerai įkaitink.
  7. 6. Aš pati tešlą pradedu dėti į "kepurėlės" vietą, tuomet spausdama einu link grybuko kotelio galo. Bet čia kiekviena gali pasirinkti kaip jai yra patogiau.
  8. 7. Tešlos dėk tik tiek, kad tilptų į formelę, nereikia, kad būtų virš, nes tuomet iš formos išeis daug, o mes to visai nenorime.
  9. 8. Kai jau užpildai grybukus tešla - uždaryk keptuvę, suskaičiuok lėtai iki 10 ir apversk kita puse.
  10. 9. Tuomet jau lauk kokias 2-3 minutes. Priklausys ant kokio stiprumo ugnies kepsi. Geriausia, kad būtų kiek didesnė liepsna, tuomet greičiau viskas vyksta.
  11. 10. Dekoruok pagal savo norus ir fantaziją (galima to ir nedaryti). Lepinkis!
Naminiai biskvitiniai grybukai

Laimutė Januškienė

Aš daug kartų kepiau grybus super. 😆
Atsakyti

Aldona

Čia tai geras, ačiū Jums, kad pasidalinote ;)
Atsakyti

Nuostabus receptas

Puikūs grybukai, smaližiai laimingi❤️
Atsakyti

Sigita

Isbandyta☺️
Atsakyti
Naminiai biskvitiniai grybukai

Rasa

Kaip jums pavyksta juos taip nuostabiai papuosti???

Inga

Labai įdomu - kaip darote ta glajų grybukams papuošti?

Erika Bacevičienė

Patys skaniausi grybukai😃
Atsakyti

Gintarė

Grybukai nuo pat pirmo karto gavosi labai skaniai, pagal kitą receptą net nebebandžiau, nes šitas nerealus!!
Atsakyti

Jolanta

Super ir dar su patarimais, ačiū
Atsakyti

Inga

Ką daryti, kad nepriliptų prie keptuvės?
Atsakyti

Xxx

Keptuvę įkaitinti ir patepti taukais.

Janina

Įkaitinti keptuvę ir pirmu kepimu sutepti aliejumi

Ruta

Gerai įkaitinti. Man ir lipo, kol keptuve neįkaito..

Dėl miltų

Galiu pakeisti kitokiais. Kukurūzų ar avižiniais? Arba daryti miksą su kvietiniais
Atsakyti

Kristina

Labai skanūs, pats geriausias receptas. :)
Atsakyti

Lina

Pirmą kartą kepiau ir... pavyko😊
Atsakyti

Danutė

Iš kur gauti keptuvę? Kur jų būna pirkti?
Atsakyti

Laima

Geriausias receptas, labai išsamiai aprašytas, su patarimais. Ačiū.
Atsakyti
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)
Plikyti riestainiai pagal Iną
(2)