1. Pirmiausia kiaušinius gerai išplak su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, sudėk grietinę ir išmaišyk.
2. Tada sudėk kartu persijotus miltus su kepimo milteliais - įmaišyk šaukštu. Po to supilk sviestą, išmaišyk ir kepk.
Reklama
3. Šaukšteliu visai nepatariu dėti, nes gaunasi ganėtinai didelis žaidimas, kol sudėsi vienus, kiti jau jau bus labai iškilę.
4. Jei neturi konditerinio maišelio, tai geriausia įsidėk į tvirtesnį celofaninį maišelį tešlos, vieną kampą prakirpk ir išspausk.
5. Keptuvė prieš tai būtinai gerai įkaitink.
6. Aš pati tešlą pradedu dėti į "kepurėlės" vietą, tuomet spausdama einu link grybuko kotelio galo. Bet čia kiekviena gali pasirinkti kaip jai yra patogiau.
7. Tešlos dėk tik tiek, kad tilptų į formelę, nereikia, kad būtų virš, nes tuomet iš formos išeis daug, o mes to visai nenorime.
8. Kai jau užpildai grybukus tešla - uždaryk keptuvę, suskaičiuok lėtai iki 10 ir apversk kita puse.
9. Tuomet jau lauk kokias 2-3 minutes. Priklausys ant kokio stiprumo ugnies kepsi. Geriausia, kad būtų kiek didesnė liepsna, tuomet greičiau viskas vyksta.
10. Dekoruok pagal savo norus ir fantaziją (galima to ir nedaryti). Lepinkis!
Laimutė Januškienė
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Nuostabus receptas
Atsakyti
Sigita
Atsakyti
Rasa
Inga
Erika Bacevičienė
Atsakyti
Gintarė
Atsakyti
Jolanta
Atsakyti
Inga
Atsakyti
Xxx
Janina
Ruta
Dėl miltų
Atsakyti
Kristina
Atsakyti
Lina
Atsakyti
Danutė
Atsakyti
Laima
Atsakyti