Superinis desertas: Datulės šokolade su riešutų sviesto įdaru

2020-01-06 Autorius Spalvoti skoniai

Superinis desertas: Datulės šokolade su riešutų sviesto įdaru
Idealus sveikesnis užkandis-desertas smaližiams. Gaunasi traškus viršus, minkšta ir karameliška datulė, aromatingas riešutų sviestas... Tikras gardumėlis pasilepinimui prie kavos ar arbatos!

Ingredientai

    • šviežios datulės: 300 gramų
    • juodas šokoladas: 250 gramų
    • mėgstamas riešutų sviestas: kelių šaukštelių
    • kokoso drožlės: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių datules įpjaukite, kad išimtumėte kauliuką.
  2. 2. Tada į kauliuko vietą įdėkite šiek tiek riešutų sviesto ir uždarykite datulę.
  3. 3. Šitaip įdarykite visas datules.
  4. 4. Tuomet garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje (ant atšildymo funkcijos, jokiu būdu ne karštos!!!) ištirpinkite šokoladą.
  5. 5. Tada šitaip įdarytas datules merkite į šokoladą, apvoliokite jame (su šakute itin patogu) ir nuvarvinusios šokolado perteklių dėkite ant kepimo popieriaus.
  6. 6. Apibarstykite kokoso drožlėmis ir dėkite į šaldytuvą sustingti. Lepinkitės!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Superinis desertas: Datulės šokolade su riešutų sviesto įdaru
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)