Šokoladinis kremas - pudingas su grietinėle

2024-01-03 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis kremas - pudingas su grietinėle
Seniau tikrai labai mėgdavau ruošti tokius šokoladinius pudingus iš miltelių - kur su karštu pienu tiesiog užmaišai ir padedi į šaldytuvą. Bet paskutiniu metu (jau ilgą laiką) esu pasidavusi madai atsisakyti pirktinių pusfabrikačių ir pasigaminti "kuo tikresnį" maistą namuose. :) Kuo geresnės kokybės šokoladą šiame recepte naudosite - tuo bus skaniau, skirtumas tikrai jaučiamas.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pieno: 60 mililitrų
    • 35% riebumo grietinėlės: 120 mililitrų
    • kiaušinių: 1
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • juodojo šokolado: 100 gramų
    • vanilinio cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos: aštundadalio arbatinio šaukštelio
    • tirpios espresso kavos: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pakaitinkite su grietinėle, bet neužvirkite.
  2. 2. Kiaušinį išplakite su cukrumi iki baltos purios masės.
  3. Reklama
  4. 3. Tada įmaišykite į plakinį porą šaukštų karštos grietinėlės, stipriai maišydami, kad nesutrauktų.
  5. 4. Pravėsusį plakinį supilkite į likusią grietinėlę. Pagardinkite viską druska ir tirpia kava.
  6. 5. Kaitinkite kremą ant vidutinės kaitros, kol sutirštės - maždaug 10 minučių (testas - pamaišykite kremą šaukštu, perbraukite per šaukšto nugarėlę liniją pirštu, ir jei piršto žymė lieka, nesusilieja, vadinasi jau pakankamai tirštas).
  7. 6. Po to į gautą kremą įmaišykite vanilę.
  8. 7. Karštu kremu per sietelį užpilkite sulaužytą šokoladą dubenėlyje ir palikite 3 minutes pastovėti (nemaišykite).
  9. 8. Paskui, šluotele išmaišykite ištirpusį šokoladą.
  10. 9. Išpilstykite į desertinius indelius, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite šaldytuve.
  11. 10. Patiekite ir skanaukite!