Šokoladinis kremas - pudingas su grietinėle

2024-01-03 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis kremas - pudingas su grietinėle
Seniau tikrai labai mėgdavau ruošti tokius šokoladinius pudingus iš miltelių - kur su karštu pienu tiesiog užmaišai ir padedi į šaldytuvą. Bet paskutiniu metu (jau ilgą laiką) esu pasidavusi madai atsisakyti pirktinių pusfabrikačių ir pasigaminti "kuo tikresnį" maistą namuose. :) Kuo geresnės kokybės šokoladą šiame recepte naudosite - tuo bus skaniau, skirtumas tikrai jaučiamas.

Ingredientai

    • pieno: 60 mililitrų
    • 35% riebumo grietinėlės: 120 mililitrų
    • kiaušinių: 1
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • juodojo šokolado: 100 gramų
    • vanilinio cukraus: 1 valgomojo šaukšto
    • druskos: aštundadalio arbatinio šaukštelio
    • tirpios espresso kavos: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pakaitinkite su grietinėle, bet neužvirkite.
  2. 2. Kiaušinį išplakite su cukrumi iki baltos purios masės.
  3. 3. Tada įmaišykite į plakinį porą šaukštų karštos grietinėlės, stipriai maišydami, kad nesutrauktų.
  4. 4. Pravėsusį plakinį supilkite į likusią grietinėlę. Pagardinkite viską druska ir tirpia kava.
  5. 5. Kaitinkite kremą ant vidutinės kaitros, kol sutirštės - maždaug 10 minučių (testas - pamaišykite kremą šaukštu, perbraukite per šaukšto nugarėlę liniją pirštu, ir jei piršto žymė lieka, nesusilieja, vadinasi jau pakankamai tirštas).
  6. 6. Po to į gautą kremą įmaišykite vanilę.
  7. 7. Karštu kremu per sietelį užpilkite sulaužytą šokoladą dubenėlyje ir palikite 3 minutes pastovėti (nemaišykite).
  8. 8. Paskui, šluotele išmaišykite ištirpusį šokoladą.
  9. 9. Išpilstykite į desertinius indelius, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite šaldytuve.
  10. 10. Patiekite ir skanaukite!
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)
Mini kreminio sūrio pyragėliai
(5)
Bananų duona su varške ir ananasais
(1)
Struffoli - Itališkas desertas
(1)