Mielinės spurgos su įdaru

2023-10-01 Autorius WorldRecipes.lt

Mielinės spurgos su įdaru
Šios superinės mielinės spurgos su įdaru gaunasi tokios minkštos, kad valgant net tirpsta burnoje! Mūsų šeimoje visi dėl jų yra tarsi pamišę. Valgo tol, kol jos pasibaigia. Net kartais tenka visus riboti, nes kalorijų skaičiavimas nebeegzistuoja. Bet galiu tik pasakyti, kad jos vertas nuodėmės. Tad pamėginkite ir Jūs!

Iš nurodyto ingredientų kiekio gaunasi daugiau nei 40 spurgų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pieno: 500 mililitrų
    • kiaušinių: 2
    • sviesto: 125 gramų (arba margarino)
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų (+1 arbatinio šaukštelio)
    • sausų mielių: 11 gramų (pakelio)
    • šilto vandens: 0,5 stiklinės
    • miltų: tiek, kad tešla nebūtų kieta, bet ir neliptų prie rankų
    Įdarui (pasirinktinai):

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pieną sumaišome su vandeniu, šiek tiek pašildome.
  2. 2. Tuomet sudedame visą cukrų ir mieles. Išmaišome ir leidžiame mielėms "atgyti" (maždaug 15 minučių).
  3. Reklama
  4. 3. Dabar dėkite kiaušinį.
  5. 4. Po to sviestą (galite kambario temperatūros, galite tirpintą) ir druską.
  6. 5. Taip pat vaniliną (jis nėra būtinas, bet su juo man labiau patinka, čia jau pagal skonį).
  7. 6. Viską kruopščiai išplakite šluotele. Dabar berkite miltus palaipsniui ir maišykite šaukštu.
  8. 7. Dėkite tešlą ant stalo ir minkykite, minkykite, pabarstydamos miltais. Tešla turi gautis nelabai minkšta, bet ir nelabai kieta - vidutinė.
  9. 8. Man prireikė maždaug 400 gramų miltų.
  10. 9. Tešlą uždengiame rankšluosčiu ir leidžiame pakilti maždaug 1,5 valandos, kol ji nepadidės dvigubai.
  11. 10. Jeigu ji padidės dvigubai per valandą, vadinasi, to pilnai užtenka ir galite imtis spurgų gamybos.
  12. 11. Pakilusią tešlą iškočiojame maždaug vieno centimetro storio lakštu, išpjauname vidutinio dydžio apskritimus (aš pati dariau stikline ir jie man išėjo dideli, geriau kažkuo panašiu į taurelę) ir leidžiame pastovėti, kol jie nepadidės dvigubai.
  13. 12. Po to gerai įkaitiname aliejų (tiek, kad spurgos plaukiotų aliejuje, nesiekdamos dugno) gilioje keptuvėje.
  14. 13. Apkepame jas iš abiejų pusių kol gražiai pagelsta. Iškeptas mielines spurgas dedame ant popierinių rankšluosčių.
  15. 14. Per tą laiką, kol kepa eilinė spurgų porcija, įdarome paruoštas. Kepant pas spurgas lieka balta tešlos juostelė, kuri eina per visą apskritimą. Aštriu peiliu per ją padarome įpjovą ir dedame norimą įdarą. Galite ir visai neįdaryti, o tiesiog pabarstyti cukraus pudra, taipogi labai skanu. Valgome spurgas kol šiltos! Pasilepinam!
  16. 15. Rekomendacija: Daugiau spurgų receptų rasite: Spurgų receptai.

Sandra

ir kiek laiko reikia laukti kai iškočioji kol ji vel pakils
Atsakyti

Vika

Miltų man suėjo 1kg🤔
Atsakyti
Keto varškės apkepas
(8)