Kondensuoto pieno spurgos su kiaušiniais, miltais ir kepimo milteliais

2023-09-28 Autorius WorldRecipes.lt

Kondensuoto pieno spurgos su kiaušiniais, miltais ir kepimo milteliais
Kondensuoto pieno spurgos gaunasi itin skanios, ypatingai skanu valgyti prie mėgstamos kavos ar arbatos puodelio, ganėtinai stipriai jaučiasi kondensuoto pieno skonis.

Iš savo patirties galiu rekomenduoti, kad gaminant reikia atsargiai į tešlą dėti miltus ir jų nepadauginti. Formuojant spurgas, tešla turi likti lipni ir minkšta. Galite formuoti dviem šlapiais šaukštais, arba sudrėkintomis vandeniu rankomis.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 4
    • saldintas kondensuotas pienas: 1 skardinė
    • miltai: ~600 mililitrų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • bekvapis aliejus: virimui
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje kiaušinius gerai suplakite su kondensuotu pienu, viskas turi būti kambario temperatūros.
  2. 2. Tuomet sudėkite kepimo miltelius, po truputį berikite miltus bei maišykite tešlą.
  3. 3. Pastatykite į šaldytuvą, kelias valandas "pailsėti".
  4. 4. Tada aliejų gerai įkaitinkite ir nustatykite vidutinę kaitrą.
  5. 5. Drėgnomis rankomis, arba šaukštais formuokite spurgytes bei virkite aliejuje.
  6. 6. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite riebalus, pabarstykite cukraus pudra bei skanaukite.
Kondensuoto pieno spurgos su kiaušiniais, miltais ir kepimo milteliais

Irena

Tikrai patiko prie kavos. Bus kartojamos! :)
Atsakyti