Naminis Pastilažas tortų puošimui, dengimui ir lipdymui

2023-06-07 Autorius WorldRecipes.lt

Naminis Pastilažas tortų puošimui, dengimui ir lipdymui
Visai neseniai buvo ypatinga proga, tai teko paieškot, kaip čia gražiau papuošti savo naminį tortą. Pirmą kartą išmėginau pastilažą ir galiu teigti, kad viskas gerai pavyko, o galvojau, kad niekas nesigaus ir teks viską išmesti lauk, nors to tikrai nesinorėjo. Kitą kartą jau nepabijosiu ir maistinių dažų gamindama naudoti. Tad visa savo patirtimi dabar dalinuosi ir su Jumis.

Ingredientai

    • cukraus pudra: 500 gramų
    • krakmolas: 120 gramų
    • medus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 60 mililitrų
    • želatina: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 5 valgomųjų šaukštų (saulėgrąžų arba kitas neutralaus skonio)
    • maistiniai dažai (jeigu norisi, aš šį kartą jų nenaudojau)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
  2. 2. Cukraus pudrą persijojame kartu su krakmolu.
  3. Reklama
  4. 3. Želatiną dedame ant garų vonelės ir ištirpiname.
  5. 4. Nuėmus, sumaišome kartu su medumi ir aliejumi. Visą masę pilame į cukraus pudros ir krakmolo mišinį ir išminkome rankomis.
  6. 5. Jeigu naudosite maistinius dažus, tai galite sudėti į visą masę (norint vientisos spalvos) arba naudoti reikiamą masės kiekį (norint skirtingų spalvų papuošimų).
  7. 6. Sudedame masę į maišelį ir dedame į šaldytuvą porai valandų subręsti (kitur perskaičiau, kad galima į šaldytuvą net nedėti).
  8. 7. Ištraukus ir pradedant puošybą, iškočiojame lakštą ant krakmolo pabarstyto stalo, uždengiame tortą, o iš likusių atraižų galite padaryti įvairiausių papuošimų. Skanaus ir geros gamybos!
Naminis Pastilažas tortų puošimui, dengimui ir lipdymui
Pats skaniausias tiramisu su grietinėle
(8)