Saldainiai voriukai

2024-10-15 Autorius Karolina Puodžiūtė

Saldainiai voriukai
Saldainiai voriukai yra šaunus Helovyno užkandis, puikiai derinantis klasikinių brigadeiros saldžiųjų skanėstų skonį su smagia, šiurpia dekoracija. Šie šokoladiniai kamuoliukai, pagaminti iš tradicinės brigadeiros masės, yra dekoruojami taip, kad primintų mažus voriukus. Šokoladinių lazdelių „kojos“ įsmeigiamos į šonus, o akims naudojamos mažos valgomos akytės. Tai puikus užkandis vaikams per Helovyną – saldus, šokoladinis ir šmaikščiai baisus!

Šis saldus skanėstas ne tik džiugina savo skoniu, bet ir padeda sukurti Helovyno nuotaiką.

Redaktorės Vaidos komentaras - puikus, tikrai saldus ir kiek šiurpus desertas, kuris tikrai nudžiugins smaližius per Helovyną. Įtraukite vaikus į tokio deserto gamybą, jiems tikrai patiks pasigaminti smagius voriukus. O dar smagiau bus vėliau juos suvalgyti. 

Ingredientai

    Saldainiams:
    • Kondensuotas pienas: 400 g
    • Sviestas: 1 valg. š.
    • Kakava: 25 g
    Puošybai:
    • Šokoladas: 80 g
    • Šokoladiniai pabarstukai: apvolioti saldainius
    • Valgomos akys: kiek bus voriukų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į puodą supilti kondensuotą pieną, suberti kakavą ir sudėti sviestą.
  2. 2. Kaitinti ant nedidelės kaitros nuolat maišant, kol masė sutirštės ir šaukštu perbraukus per dugną tarpas išsilaikys 2-3 sek. (tai turėtų užtrukti apie 10 min.)
  3. Reklama
  4. 3. Lėkštę dosniai ištepti riebalais ir supilti virtą masę. Perkelti į šaldytuvą mažiausiai valandai, kol masė sutirštės.
  5. 4. Masei atvėsus rankomis formuoti norimo dydžio rutuliukus. Juos apvolioti šokoladiniuose pabarstukuose.
  6. 5. Šokoladą išlydyti mikrobangėje arba garų vonelėje ir ant kepimo popieriaus padaryti apskritimus. Jiems sutvirtėjus - perlaužti per pusę, tai bus voriuko kojos.
  7. 6. Ant pabarstukuose apvolioti burbuliuko priklijuoti valgomas akytes ir šonuose įkišti šokolado kojas. Štai ir voriukas.
Churros spurgos
(1)