Churros yra populiarios ispaniškos spurgos, kurios gaminamos iš tešlos, panašios į šviesią choux (plikytą tešlą). Tešla pirmiausia iškepama karštame aliejuje, o tada tradiciškai apvoliojama cukraus ir cinamono mišinyje. Churros išsiskiria savo traškia išore ir minkštu, lengvai kramtomu vidumi. Paprastai jie patiekiami su tirštu šokoladiniu padažu, į kurį galima mirkyti.
Churros dažnai būna pailgos, tarsi lazdelės formos, tačiau galima rasti ir variantų, kurie primena mažas apvalias spurgytes. Tai populiarus desertas Ispanijoje ir Lotynų Amerikoje, taip pat kitose pasaulio dalyse.
Redaktorės Vaidos komentaras - tobulas desertas visiems saldžius desertus mėgstantiems. Ir ypač tiems, kurie negali būti be aliejuje keptų spurgų. Desertas riebus, saldus ir oj koks skanus.