Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane

2024-09-10 Autorius NoriuNiam

Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane
Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane – tai traškūs, išorėje auksinės spalvos kepiniai, kurių viduje slepiasi švelnus ir saldus obuolių įdaras su cinamonu. Tešla būna plona ir traški, o obuolių įdaras – kvapnus ir šiek tiek karamelizuotas, suteikiantis desertui šilto, jaukaus skonio.

Šiuos pyragaičius galima lengvai paruošti namuose, juos kepant orkaitėje arba gruzdinant, siekiant išgauti tokią pačią tekstūrą kaip greito maisto restoranuose. Tai puikus saldus užkandis, kuris džiugina tiek vaikus, tiek suaugusius ir yra idealus derinys su puodeliu kavos ar arbatos.

Redaktorės Vaidos komentaras - recepte užrašyti net trys šių pyragėlių kepimo variantai, kad kiekvienas galėtų atrasti sau skaniausią, panaudojant tą virtuvės techniką kurią turi. 

Ingredientai

    • Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 400 g 
    • Obuoliai: 3 vnt. (dideli) 
    • Rudasis cukrus: 100-150 g 
    • Citrinos sultys: 1 -2 valg. š.
    • Cinamonas: 2 arb. š.
    • Druska: žiupsnis
    • Kukurūzų krakmolas: 1 valg. š.
    • Vanduo: 2 valg. š.
    • Sviestas: 1 valg. š.
    • Sūdyta ar paprasta karamelė: nebūtina
    Taip pat:
    • 1 kiaušinio aptepimui - kepant orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje
    • Aliejaus kepimui - jei verdama aliejuje

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlą išimti iš šaldiklio ir palikti kambario temperatūroje, kad pilnai atitirptų.
  2. 2. Obuolių įdarui obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į puodą. Suberti cukrų, cinamoną, druską, įspausti citrinos sulčių ir kaitinti ant vidutinės kaitros, vis pamaišant, kol obuoliai suminkštėja (apie 10 min).
  3. 3. Puodelyje sumaišyti kukurūzų krakmolą su vandeniu ir supilti ant obuolių masės. Dar pavirti vis pamaišant, kol įdaras sutirštės. Įdėti šaukštą sviesto ir, jeigu norima - karamelės. Viską išmaišyti ir palikti atvėsti.
  4. 4. Atšilus tešlai supjaustome ją pailgomis juostomis. Ant pusę atpjautos juostos dėti atvėsusį įdarą (paliekant kraštus be įdaro), kitą pusę lenkti ant viršaus ir užspausti pirštais kraštelius, galima užtvirtinti šakute, kad gerai užsispaustų.
  5. 5. Kepti pyragėlius kepti galima 3 būdais:
  6. 6. aliejuje: įkaitinti puode aliejų ir dėti po vieną pyragaitį, bei apverčiant kepti apie 3-5 min., kol gražiai paruduos. Ištraukus dėti ant popierinio rankšluosčio sugerti riebalų perteklių ir tuomet apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje.
  7. 7. Karšto oro gruzdintuvėje: pyragėlius patartina aptepti kiaušinio plakiniu ar pienu. Kepti 180 C temperatūroje apie 8 min. Išėmus taip pat galima apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.
  8. 8. Orkaitėje: pyragėlius išdėlioti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo formos, aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 190 C įkaitintoje orkaitėje (viršus-apačia) apie 15-20 min., kol gražiai paruduoja. Išekeptus taip pat galima apibarstyti cukraus ir cinamone mišiniu.
Obuolių pyragaičiai kaip greito maisto restorane
Skanumynas: Riešutų ir vyšnių kąsneliai
(6)
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)