Šios deserto pirmą kartą paragavau po pasaulį. Ir labai užsinorėjau išmėginti. Vieną vakarą sėdėdama su draugais vienoje kavinukėje, juokais restorano šefo paklausiau kaip jis gaminama šią chalvą. Ir mano nuostabai jis ramiai papasakojo apie procesą, nieko neslėpdamas. Nereikia neigti, kad grįžusi iš kelionės, ėmiausi savo morkų chalvos gaminimo eksperimentų. Po kelių ne visai sėkmingų bandymų, praleistų virtuvėje tarkuojant ir maišant, atsirado šis, mano skoniui, fantastiškas receptas, kuriuo netrukus su jumis visais ir pasidalinsiu: gausis tikrai skani, drėgna, minkšta, kiek saldi morkų chalva su teisinga riešutų ir razinų porcija.
Morkos ir saldintas kondensuotas pienas, praturtinantis natūralų morkų saldumą, ir kardamonas nepaprastai tinka su razinomis bei paskrudintais anakardžių riešutais. Taip, taip, saldintas kondensuotas pienas tikrai nėra nekaltas maistas. Bet net skaičiuojant kalorijas kartais galite sau tai leisti, nes iš tiesų skanus kąsnelis, sušildantis sielą, visada yra vertas tos nuodėmės.
Beje, morkose gausu karotino, iš kurio organizme sintetinamas vitaminas A, padidinantis atsparumą įvairioms infekcinėms ligoms. Taigi, valgykite sau ramia sąžine morkų chalvą ir nesirkite. O jei rimtai, einame lepintis jau dabar! :)
Virginija
Atsakyti
Maryte
Atsakyti