1. Tešlą pasigaminame iš vakaro. Sviestą kartu su cukrumi ir pienu dedame kaitinti, kol cukrus ištirps. Kiaušinius gerai išplakame bei toliau juos plakdamos supilame šiltą pieno masę.
2. Tada į šią masę maišome mieles bei suberiame miltus. Minkome maždaug 10 minučių. Likus 3 minutėms iki minkymo pabaigos suberiame druską. Užminkytą tešlą išsiverčiame ant gerokai miltuoto stalo, suformuojame kamuoliuką, kurį uždengusios padedame kilti kol šis padvigubės. Po to statome iki ryto į šaldytuvą.
Reklama
3. Kitą rytą tešlą išsiimame bei paliekame maždaug pusvalandžiui kambario temperatūroje stovėti. Kamuoliuką iškočiojame ganėtinai plonai, susipjaustome bei susukame. Uždengiame bei paliekame 90 minučių kilti. Aptepame grietinėle bei dedame į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15-20 minučių kepti. Lepinamės!
4. Rekomendacija: Daugiau ragelių receptų rasite: Ragelių receptai.