Belgiški vafliai su kefyru pagal Beatą

2021-01-20 Autorius Kviečiu į virtuvę

Belgiški vafliai su kefyru pagal Beatą
Kartais mano pusryčiai būna ir tokie, kai aš ir vaikai užsinorime saldžiai. O kartais būna tokie pavakariai. Labai patiko, kad šie belgiški vafliai pagal Beatos receptą yra pagaminti su kefyru, jie pakelia šį desertą į naują lygį. Tikrai rekomenduoju! 

Iš nurodytų ingredientų kiekio pavyks iškepti 12-14 vaflių.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • sviestas: 100 gramų
    • kefyras: 200 mililitrų
    • miltai: 250 gramų
    • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su cukrumi bei druska, kol masė patrigubėja ir pabąla.
  2. 2. Tada sviestą išlydykite. Supilkite šiek tiek pravėsusį į kiaušinių plakinį.
  3. Reklama
  4. 3. Ten pat supilkite kefyrą. Įsijokite miltus bei kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
  5. 4. Įkaitinkite vaflinę.
  6. kepami belgiški vafliai
  7. 5. Kepkite storus ir pasipūtusius vaflius. Lepinkitės!
  8. belgiški vafliai su kefyru
  9. 6. Patarimas: Jeigu mėgstate, į tešlą galite įmaišyti ir mėlynių. Gausis labai skaniai. :)
  10. belgiški vafliai su mėlynėmis
  11. 7. Rekomendacija: Daugiau vaflių receptų rasite: Vafliai.

Eglė

Labai pasiteisinęs receptas. Su klevų sirupu kažkas fantastiško. :)
Atsakyti
Belgiški vafliai su kefyru pagal Beatą
Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu
(1)