Granolos ir varškės desertas pusryčiams

2024-10-30 Autorius Karina - prie.puodu

Granolos ir varškės desertas pusryčiams
Šis varškės ir jogurto desertas su braškių uogiene – gaivus, lengvas ir maistingas pasirinkimas. Sluoksniuotos tekstūros – švelni varškė, kreminis jogurtas ir naminė braškių uogienė – gardžiai susijungia, sukurdamos malonų skonio kontrastą. Papuoštas traškia granola ir šviežiomis uogomis, šis desertas tampa puikiu energijos užtaisu ir skaniai užbaigia dieną arba praskaidrina rytą.

Redaktorės Vaidos komentaras - gardus ir itin lengvai paruošiamas gardus desertas ar užkandis. Gardinimui pasirinkite savo mėgstamiausias uogas ar tas, kurios yra sezone. Taip pat tiktų sunokę mango gabaliukai. Jeigu norisi kiek saldesnio varianto, į jogurtą įmaišykite šiek tiek skysto medaus ar klevų sirupo. 

Ingredientai

    • Liesos varškė: 180 g
    • Jogurtas: 3 valg. š. (graikiškas arba kitas jūsų mėgstamas)
    • Naminė braškių uogienė: pagal skonį
    • Granola: 2 valg. š. 
    • Šilauogės: saujelė (ar kitos uogos)
    Braškių uogienei:
    • Šaldytos braškės: 400g 
    • Medus: ~4 valg. š.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Varškę sudėti į aukštą stiklinę.
  2. 2. Ant viršaus dėti jogurto.
  3. Reklama
  4. 3. Braškių uogienei uogas ir cukrų sudėti į puodą ar virti kol uogos suminkštės. tuomet uogas petrinti šakute.
  5. 4. Paruoštą uogienę dėti ant jogurto sluoksnio.
  6. 5. Pagardinti mėgstama granola ir saujele uogų.
Granolos ir varškės desertas pusryčiams
Recepto autorius prie.puodu
Veganiški kalėdiniai meduoliai
(1)