Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip

2021-09-30 Autorius WorldRecipes.lt

Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
Jei norite labai skanaus deserto, bet vis dar nežino ką pasigaminti, tai kitų receptų nebeieškokite. Toks šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarponės sūriu yra nesunkiai paruošiamas, o pats pyragas pradžiugins kiekvieną smaližių. Kuršėnų vyniotinį su maskarponę jau esu gaminusi ir abu jie yra labai skanūs. Jeigu reiktų pasakytį, kurį receptą pasirinkti, tai nežinočiau ką pasakyti, turite išmėginti abu ir patys nuspręsti, kas gardžiau. Arba vieną kartą gaminti vienokį, o kitą kartą kitokį. :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Šokoladinio vyniotinio biskvitui:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 100 gramų
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 30 gramų
    • krakmolas: 40 gramų
    • kakava be cukraus: 30 gramų
    Įdarui: 
    • maskarponė: 350 gramų
    • cukraus pudra: 40 gramų
    • espreso: 3-5 šaukštų (arba tiesiog stipri kava)
    • juodas šokoladas: 40 gramų (smulkiai sukapojame; galima naudoti ir su riešutais)
    Papuošimui:
    • sutarkuotas juodas šokoladas: 50 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  3. atskiriami kiaušinių tryniai nuo baltymų
    Reklama
  4. 3. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi iki šviesios purios masės, o kiaušinių baltymus drauge su žiupsneliu druskos išplakame iki stangrių putų.
  5. 4. Tada mentele atsargiai įmaišome baltymus į plaktus trynius.
  6. 5. Sumaišome miltus, krakmolą ir kakavą. Po truputį beriame į kiaušinių masę ir labai atsargiai išmaišome.
  7. 6. Tuomet tešlą supilame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, maždaug 30-33 centimetrų stačiakampiu.
  8. 7. Kepame gerai įkaitusioje orkaitėje 6 minutes.
  9. 8. Po to kepimo skardą iškeliame iš orkaitės ir biskvitą uždengiame sudrėkintu virtuviniu rankšluosčiu - taip jis neišsausės.
  10. 9. Maskarponę plakame virtuviniu plaktuvu kartu su cukraus pudra. Po vieną šaukštą pilame kavą, kol gausime lengvai tepamo kremo konsistenciją. Priklausomai nuo pasirinktos maskarponės, gali reikėti tai 3, tai 5 šaukštų kavos.
  11. 10. Tada atsargiai apverčiame biskvitą. Nuimame kepimo popierių. Du šaukštus kremo atidedame į šalį dekoravimui, o likusį užtepame ant biskvito tolygiu sluoksniu. Apiberiame kapotu šokoladu.
  12. šokoladinis kuršėnų vyniotinis su maskarponės sūriu
  13. 11. Pradėdami nuo vieno krašto, itin atsargiai susukame vyniotinį.
  14. 12. Likusiu kremu aptepame vyniotinio viršų, apiberiame tarkuoto šokolado drožlėmis.
  15. 13. Dedame į šaldytuvą mažiausiai 60 minučių, bet prieš serviruodami palaikome 15 minučių kambario temperatūroje. Pasilepinam!
Manų kruopų chalva - "Rava halwa"
(2)