Desertinė varškė su želės gabaliukais

2020-06-24 Autorius Kviečiu į virtuvę

Desertinė varškė su želės gabaliukais
Paprastai ir be jokių įmantrybių, nes lengvi ir paprasti desertai – yra mėgstamiausi mano ir mano šeimos. Taip, kaip ir ši nuostabi desertinė varškė.  Siūlau išbandyti.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinėlė: 200 mililitrų
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 150 mililitrų
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • kelių skonių želė

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausiai želė užpilkite karštu vandeniu. Gerai išmaišykite, kad ištirptų visi milteliai ir palikite stingti.
  2. 2. Pagal kiekį užtenka ir vieno skonio želė, bet man gražiau, kai varškėje būna skirtingų spalvų gabaliukai. Tad aš ruošiu 3 – 4 skirtingų skonių želė.
  3. Reklama
  4. 3. Sustingusią želę supjaustykite nedideliais kubeliais ir desertui gaminti naudokite apie 3 saujas skirtingų želė gabaliukų, likusią želė vaikai mielai suvalgo.
  5. 4. Želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti.
  6. 5. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
  7. 6. Varškę ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Įmaišykite grietinėlę. Atsargiai išmaišykite.
  8. 7. Suberkite želės gabalėlius.
  9. 8. Garų vonelėje ištirpinkite želatiną. Silpna srovele supilkite į varškės masę. Greitai išmaišykite ir pilkite į norimą formą.
  10. 9. Dėkite stingti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
  11. patiekta desertinė varškė su želės gabaliukais
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Valgomos dovanos: Cidonijų sūris (Membrillo)
(5)
Ryžių pudingas
(4)