Kavos skonio "Panna cotta" su migdoliniais amaretti

2023-08-20 Autorius WorldRecipes.lt

Kavos skonio "Panna cotta" su migdoliniais amaretti
Turėjau iš kelionės po Italiją parsivežusi migdolinių "Amaretti" sausainėlių, kurių, buvau įsitikinusi, mūsų parduotuvėse tiesiog nebūna pirkti. Aišku, nutiko kaip visada - kol reikėjo, tol nebuvo arba tiksliau nerasdavau, o gal nematydavau, kai tik parsigabenau iš užsienio, pasirodo ir pas mus pilna... Jau seniai norėjau išmėginti kokį desertą su amaretti, o jau kad įdėjau tiek pastangų tiems sausainiams gauti, tai ir receptą rinkausi ilgai ir išrankiai. Tikrai neprašoviau su tokia "Panna cotta" - daugelis tikriausiai esate ragavę grietinėlės putėsių su uogų padažais, o aš rekomenduoju juos dar paskaninti espresso kava ir migdoliniais sausainėliais. Tobulas desertas, kurį einame gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • pieno: 250 mililitrų
    • grietinėlės: 250 mililitrų
    • espresso kavos: 1 porcijos (maždaug 40 mililitrų, naudoju "Lavazza")
    • amaretti sausainių: 100 gramų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • amaretto likerio: 1 valgomojo šaukšto
    • želatinos: 2-3 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užmerkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir palikite išbrinkti.
  2. 2. Jei desertą norėsite išversti iš formelių į lėkštes, dedame 3 šaukštus želatinos, o jeigu patieksite stiklinėse - užteks ir dviejų.
  3. Reklama
  4. 3. Sausainius sutrinkite kombainu į smulkius trupinėlius.
  5. 4. Suberkite į puodą, užpilkite pienu ir grietinėle. Beje, aš niekada nedarau Panna cottos vien iš grietinėlės - man asmeniškai taip neskanu, nes smarkiai per riebu, tad visada atskiedžiu perpus su pienu (ar net santykiu 2:3).
  6. 5. Užplikykite mažą puodelį Espresso kavos ir ją supilkite į puodą.
  7. 6. Įdėkite cukraus ir kaitinkite ant nedidelės kaitros nuolatos maišydami, iki virimo.
  8. 7. Želatiną ištirpinkite ant vandens vonelės ir supilkite į grietinėlės masę.
  9. 8. Puodą nukelkite nuo kaitros ir maždaug 5 minutes vėsiname maišydami - kad nesusidarytų pieno plutelė.
  10. 9. Pravėsusį desertą išpilstykite į indelius.
  11. 10. Atvėsiname dar maždaug 30 minučių kambario temperatūroje, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai bent jau 4 valandoms.
  12. 11. Patiekdama apibarsčiau maltu šokoladu. Labai skanu! Pasilepinkite ir Jūs!
Trapios tešlos pyragėliai su riešutais ir džemu
(1)
Šventiniai vafliai
(6)
Panna cotta su uogų padažu
(1)