Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais

2024-09-12 Autorius Tinginiai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais – tai lengvas ir traškus desertas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pasilepinimams, tiek šventėms. Kiekvienas pyragėlis pagamintas iš sluoksniuotos tešlos, kuri iškepa iki auksinės spalvos ir tampa itin traški. Viduje įsukti švieži obuoliai, pagardinti cinamonu ir cukrumi, suteikia saldumo ir malonios rūgštelės.

Šis desertas yra ne tik greitai paruošiamas, bet ir labai skanus – pyragėliai džiugina puikiu tekstūros deriniu: traški išorė ir minkštas, sultingas obuolių įdaras viduje. Jie gali būti patiekiami šilti su šlakeliu vanilinio padažo ar ledais, kad desertas būtų dar prabangesnis.

Autorės komentaras - labai skanu ant dar karštų pyragėlių užsidėti po kaušelį ledų, ypač tiks karameliniai.

Ingredientai

    • Sluoksniuota bemielė tešla: 500 g (pakuotė)
    • Obuoliai: 3-4 vnt.
    • Cukrus: 2 arb. š 
    • Cinamonas:  1 arb. š 
    • Kiaušinis: 1 vnt. (aptepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sluoksniuotą tešlą atšildyti ir iškočioti plonai. Supjaustyti ilgomis 2 cm pločio juostelėmis.
  2. 2. Nenuluptus obuolius supjaustyti žiedais. Išpjauti sėklalizdžius. Obuolius apibarstyti cukrumi ir cinamonu. Žiedus apvynioti tešlos juostele.
  3. 3. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi.
  4. 4. Obuolių žiedus aptepti plaktu kiaušiniu ir išdėlioti skardoje. Kepti orkaitėje apie 30 min., kol gražiai paruduos.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
Struffoli - Itališkas desertas
(1)
Žagarėliai arba auselės
(7)