Manau, kad visos žinome tą jausmą, kai randi superinį pyrago receptą ir taip nori jį čia ir dabar pasigaminti, bet jam reikia kondensuoto pieno…
Kartais pagalvoju, kad jei gaučiau po eurą kiekvieną kartą, kai randu įdomų receptą, tačiau recepte prašoma sutirštinto pieno, kurio, be abejo, aš niekada neturiu ir turiu bėgti į parduotuvę, jau būčiau milijonierė. Na gerai, gal šiek tiek ir perdedu, bet jausmas tikrai erzinantis, nes tomis tingiomis dienomis, kai to pyrago labiausiai norisi, aš visada sėdžiu su chalatu, šlepetėmis ir meldžiuosi, kad niekas nepaskambintų į duris. Ką jau kalbėti apie ėjimą į parduotuvę…
Tačiau štai ir gera žinia sumąsčiau pasigaminti saldinto sutirštinto pieno namuose! Ir laikau sukryžiavus pirštus, kad šis paprastas receptas pasiektų visus tokius kaip ir aš - niekad neturinčius kondensuoto pieno...
Man labiausiai patinka, kad sutirštintam pienui pasigaminti reikia vos 2 ingredientų! Žinoma, jei norite išskirtinesnio skonio, šaukštelis vanilės pastos tikrai jį suteiks. Galite įdėti ir šaukštelį sviesto, jei norisi riebesnio ir labiau kreminio saldinto kondensuoto pieno (bet to tikrai neprireikia).
Pagal šį receptą pienas gaunasi visiškai toks kaip ir parduotuvėje. Jei norite labiau kreminės spalvos – pavirkite ilgiau, jei tikitės tokio, kaip skardinėje – prireiks maždaug 35 minučių. Jei norite pasigaminti vieną skardinę, teks dvigubinti ingredientus. Sandarioje taroje pienas gali išsilaikyti kelias savaites ir ilgiau. Pabandykite ir jūs.