Vafliai su varške ir kefyru

2024-05-13 Autorius WorldRecipes.lt

Vafliai su varške ir kefyru
Šie vafliai gavosi purūs bei minkštučiai (svarbiausia jų neperkepame). Tiesiog griebiame į ranką ir valgome!

Atšilus orams, kai vaikai leidžia vis daugiau laiko lauke ir sunku juos prikviesti į vidų, tai šis patiekalas labai padeda. Nes vaikai pasigriebia į ranką ir bėga į lauką ir ten juos suvalgo. Tad problema būna išspręsta. 

Žinoma puikiai tinka ir suaugusiems, pusryčių metu, prie puodelio kavos. Pamėginkite. :)

Ingredientai

    • miltai: 220 gramų
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
    • kefyras: 300 mililitrų
    • kiaušiniai: 2
    • varškė: 100 gramų
    • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų bei druską, o kitame gerai išmaišome varškę, kiaušinius, kefyrą bei aliejų.
  2. 2. Įpilame kefyro masę į miltus bei viską greitai išmaišome.
  3. 3. Paliekame pastovėti kokias 5 minutes (maždaug tiek laiko ir kais vaflinė) bei pradedame kepti.
  4. 4. Vafliai labai gražiai pakyla, todėl nepilame per daug tešlos, nes bekepant gali išbėgti per vaflinės kraštus.
  5. 5. Patiekiame su kuo tik širdelė ir skrandis geidžia.
  6. 6. Mes pasirinkome valgyti su grietine bei klevų sirupų. Lepinamės!
Vafliai su varške ir kefyru
Vafliai su varške ir kefyru
Vafliai su varške ir kefyru

Miglė

Pats geriausias receptas!!! Jau keletą metų kepu pagal jį. Smalsumo dėlei išbandau kitus - niekas neprilygsta! Beje, kiaušinio baltymą išplaku iki standumo atskirai ir įmaišau pabaigoje. Tobulas receptas :)
Atsakyti
Tobuli biskvito lakštai
(1)
Struffoli - Itališkas desertas
(1)
Manų kruopų chalva - "Rava halwa"
(2)
Ryžių spurgos
(1)