Purus varškės apkepas su manais pagal Neringą

2018-09-17 Autorius Neringos blogas

Purus varškės apkepas su manais pagal Neringą

Ingredientai

    • varškė: 1 kilogramo
    • kiaušiniai: 4 L dydžio (arba 6 M dydžio)
    • pienas: 100 mililitrų
    • manų kruopos: 200 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • tirpintas sviestas: 100 gramų (arba margarinas)
    • sviestas: šiek tiek (formos ištepimui)
    • džiūvėsėliai: 3-4 valgomųjų šaukštų (formos ištepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių varškę pertriname per sietelį, sudedame kiaušinių trynius, manų kruopas, supilame pieną ir tirpintą, pravėsusį sviestą.
  2. 2. Tuomet kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų su cukrumi. Atsargiai įmaišome baltymus į varškės masę. Masę paliekame pastovėti maždaug 60 minučių.
  3. 3. Po to kepimo formą ištepame su sviestu, pabarstome džiūvesėliais bei supilame pauoštą masę. Dedame kepti į įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros orkaitę bei kepame maždaug 40 minučių. Mėgaujamės:)
  4. 4. Pastebėjimas: Šį varškės apkepą, jeigu norisi, galima dar pagardinti razinomis.
Brownie! (Braunis!)
(5)
Plikyti riestainiai pagal Iną
(2)
Naminis šokoladas
(10)