1. Pirmiausia miltus sumaišome su soda ir persijojame.
2. Tada grietinę, cukrų, kiaušinį ir druską išmaišome, kol ištirps druska bei cukrus.
Reklama
3. Tuomet minkštą sviestą palaipsniui sudedame į grietinės-kiaušinių mišinį, supilame medų, paskui miltus ir greitai per 20-30 sekundžių užminkome tešlą.
4. Rūgštis grietinėje susilietusi su soda, sudarys anglies dioksidą, kuris ilgai minkant išgaruos, dėl ko kepiniai gausis tankūs, nepurūs.
5. Iš tešlos suformuojame smulkius riestainius, apibarstome juos cukrumi su cinamonu.
6. Galiausiai kepame maždaug 10-15 minučių iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Lepinamės!
7. Rekomendacija: Daugiau riestainių receptų rasite: Riestainiai.