Skanūs, citrininiai, paprasti, naminiai Beatos morengai kepti orkaitėje

2021-05-23 Autorius Kviečiu į virtuvę

Skanūs, citrininiai, paprasti, naminiai Beatos morengai kepti orkaitėje
Morengai man pačiai asmeniškai yra vieni iš tų desertų, kuriems kepti reikia pasiryžimo. Jei kepimas pavyksta žinoma norisi kartoti dar ir dar. Pagal šį Beatos receptą man viskas puikiai pavyko, tad jau kepiau ne vieną kartą. O didžiulis privalumas tas, kad gaminant reikia vos 3 ingredientų. Tikrai nenuviliantis desertas, kuris būna labai greitai suvalgytas.

Iš nurodytų ingredientų kiekių aš iškepiau vieną kepimo skardą mažų morengų.

Ingredientai

    • kiaušinių baltymai: 4
    • cukrus: 200 gramų
    • citrinų rūgštis: žiupsnio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinių baltymus sudėkite į švarų, gerai išplautą ir sausą dubenį.
  2. 2. Tada plakite, kol pradeda tvirtėti baltymas ir po truputį suberkite cukrų, vis gerai išplakant.
  3. Reklama
  4. 3. Suberkite citrinos rūgštį ir išplakite. Baltymai privalo būti tvirti ir blizgūs.
  5. 4. Jei norisi, morengus galite nudažyti maistiniais dažais.
  6. 5. Paruoštą masę dėkite į konditerinį maišelį ir formuokite morengus. Mano pačios gavosi mažyčiai, vos vieno kąsnio dydžio.
  7. 6. Dėkite kepti, o tiksliau džiūti į įkaitintą iki 100 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 60 minučių, kol mūsų morengai taps tvirti. Skanaukite!
  8. skanūs, citrininiai, paprasti, naminiai morengai kepti orkaitėje pagal beatą
  9. 7. Rekomendacija: Daugiau morengų receptų rasite: Morengų receptai.
Desertas: Varškės pudingas
(6)
Struffoli - Itališkas desertas
(1)