Ar kada iškilo klausimas - koks būtų pats idealiausias vasaros desertas? Aš turiu atsakymą, vienareikšmiškai - braškinis semifredo (o gal semifreddo, skirtinguose šaltiniuose radau skirtingą rašyseną)! Itališkas desertas, kurio pavadinimas išvertus reikštų "pusiau atšaldytas" arba "pusiau šaltas" vasarai tinkamas jau vien todėl, kad pasigaminti jį galite gerokai iš anksto ir jokios baimės, kad kažkas nesigaus!
Pirmoji gera naujiena - jums nereikės ledų gaminimo aparato, nors semifredo tikrai kažkuo iš savęs primena ledus. Bet tiek pat kiek ledus, semifredo primena ir putėsius! Todėl tai kažkas tarsi per viduriuką - tiek minkšti ledai, tiek gerai atšaldyti putėsiai viename!:)
Antra labai gera naujiena - semifredo drąsiai galite gaminti praktiškai iš bet kokių sezoninių uogų, vaisių, šokolado ar net espresso kavos…. Galite net sluoksniuoti ir lepintis tarsi semifredo tortu!
Na ir pagaliau ingredientai - jų prireiks vos 3: kiaušinių, cukraus ir grietinėlės. Neskaičiuoant to pagrindinio, ketvirto, kurio vardu jūsų desertas vadinsis! Pavyzdžiui, braškių (kam nepatinka braškės?)!
Pora svarbių patarimų pabaigai:
- Kiaušinius rekomenduoju naudoti kokius tik galima gauti šviežiausius ir įsigytus iš patikimo ūkininko, nes juos teks valgyti termiškai neapdorotus.
- Gaminant semifredo jums labai praverstų virtuvinės kombainas - kuo geriau bus suplakti kiaušinius, kuo daugiau oro juose susidarys, tuo puresnis ir minkštesnis gausis jūsų gaminamas desertas.
- Semifredo prieš pjaustant ir patiekiant į stalą vertėtų palaikyti kambario temperatūroje maždaug 5 minutes, kad šiek tiek suminkštėtų, tuomet jo konsistencija bus pati tinkamiausia, be to, pjaustant neskils.
- Cukrų recepte laisvai galima pakeisti medumi ar klevų sirupu
Asta
Atsakyti