Strawberry semifreddo - Braškių semifredo

2023-07-06 Autorius WorldRecipes.lt

Strawberry semifreddo - Braškių semifredo
Ar kada iškilo klausimas - koks būtų pats idealiausias vasaros desertas? Aš turiu atsakymą, vienareikšmiškai - braškinis semifredo (o gal semifreddo, skirtinguose šaltiniuose radau skirtingą rašyseną)! Itališkas desertas, kurio pavadinimas išvertus reikštų "pusiau atšaldytas" arba "pusiau šaltas" vasarai tinkamas jau vien todėl, kad pasigaminti jį galite gerokai iš anksto ir jokios baimės, kad kažkas nesigaus!

Pirmoji gera naujiena - jums nereikės ledų gaminimo aparato, nors semifredo tikrai kažkuo iš savęs primena ledus. Bet tiek pat kiek ledus, semifredo primena ir putėsius! Todėl tai kažkas tarsi per viduriuką - tiek minkšti ledai, tiek gerai atšaldyti putėsiai viename!:)

Antra labai gera naujiena - semifredo drąsiai galite gaminti praktiškai iš bet kokių sezoninių uogų, vaisių, šokolado ar net espresso kavos…. Galite net sluoksniuoti ir lepintis tarsi semifredo tortu!

Na ir pagaliau ingredientai - jų prireiks vos 3: kiaušinių, cukraus ir grietinėlės. Neskaičiuoant to pagrindinio, ketvirto, kurio vardu jūsų desertas vadinsis! Pavyzdžiui, braškių (kam nepatinka braškės?)!

Pora svarbių patarimų pabaigai:
- Kiaušinius rekomenduoju naudoti kokius tik galima gauti šviežiausius ir įsigytus iš patikimo ūkininko, nes juos teks valgyti termiškai neapdorotus.
- Gaminant semifredo jums labai praverstų virtuvinės kombainas - kuo geriau bus suplakti kiaušinius, kuo daugiau oro juose susidarys, tuo puresnis ir minkštesnis gausis jūsų gaminamas desertas.
- Semifredo prieš pjaustant ir patiekiant į stalą vertėtų palaikyti kambario temperatūroje maždaug 5 minutes, kad šiek tiek suminkštėtų, tuomet jo konsistencija bus pati tinkamiausia, be to, pjaustant neskils.
- Cukrų recepte laisvai galima pakeisti medumi ar klevų sirupu

Ingredientai

    • braškės: 250 gramų
    • cukrus: 110 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • kiaušinių tryniai: 3
    • 36% riebumo grietinėlė: 300 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nuplautas ir nuskabytas braškes supjaustome gabaliukais, sudedame į nedidelį puodą, suberiame pusę kiekio cukraus ir užkaičiame. Viriname ant vidutinės kaitros maždaug 5-7 minutes vis maišydami, kol cukrus pilnai ištirpsta ir braškės suglebsta.
  2. 2. Nukeliame nuo kaitros ir leidžiame atvėsti.
  3. Reklama
  4. 3. Per tą laiką, kol braškės vėsta, pasiruošiame keksui kepti skirtą formelę (11x25 centimetrų dydžio): išklojame ją maistine plėvele, palikdami šonuose kabančius plėvelės gabalus, kuriais galėsime uždengti pripildytą formelę prieš įdedant į šaldiklį.
  5. 4. Kiaušinį kartu su tryniais ir likusiu cukrumi suplakame iki purių baltų putų (lengviausia tą padaryti virtuviniu kombainu, baltymams plakti skirta šluotele).
  6. 5. Tuomet supilame virtas braškes su visu skysčiu, ir dar paplakame vieną kitą minutę.
  7. 6. Užkaičiame puodą su vandeniu (maždaug 2-3 centimetrus), kai vanduo užverda, sumažiname kaitrą.
  8. 7. Pasiruošiame didelį dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais, kuriame vėsinsime dubenį su kiaušinių mase.
  9. 8. Suplaktą kiaušinių masę supilame į dubenėlį (arba, jeigu tinka jūsų kombaino indas (jis metalinis), galima palikti masę jame), tą dubenėlį statome ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad vanduo nesiektų dubens dugno. Taip įstatytame dubenyje masę nuolatos plakame kaitindami maždaug 3-4 minutes, arba kol masė gerai sutirštės (pakėlę šluotelę matysite, kad kurį laiką lieka pėdsakas).
  10. 9. Iškeliame dubenį iš puodo ir iškart įstatome į dubenį su lediniu vandeniu. Maišome masę kartkartėmis, kol atvėsta.
  11. 10. Išplakame grietinėlę iki standžių putų ir atsargiai sumaišome su kiaušinių mase.
  12. 11. Supilame viską į paruoštą kekso formą, užlankstome išsikišusius maistinės plėvelės kraštus, ir dedame į šaldymo kamerą.
  13. 12. Mūsų paruošta semifredo bus tinkamas valgyti po maždaug 6 valandų šaldymo. Galima laikyti šaldymo kameroje ir ilgiau, tik prieš patiekiant ištraukiame ir paliekame kambario temperatūroje maždaug 5-10 minučių, tik tuomet pjaustome.
  14. 13. Patiekiame su šviežiomis braškėmis. Skanaujame!
  15. 14. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.

Asta

Negalėjau neišmėginti šio recepto. Esu tiesiog pamišusi dėl braškių. Geriausias šių metų atradimas! Noriu į Italiją! :D
Atsakyti
Strawberry semifreddo - Braškių semifredo
Mieliniai rageliai "Kifle"
(2)