Saldžios kesadilijos su bananais ir riešutų sviestu

2024-10-28 Autorius Karina - prie.puodu

Saldžios kesadilijos su bananais ir riešutų sviestu
Šis tortilijos su riešutų sviestu, bananais ir vyšniomis užkandis – greitas ir maistingas skanėstas, kuriame dera riešutų sviesto kremiškumas su saldžiu banano skoniu ir gaiviu vyšnių rūgštumu. Lengvai apskrudinta ant elektrinio grilio ar keptuvėje, tortilija įgauna traškumo ir tampa puikiu pasirinkimu greitiems pusryčiams ar desertui.

Redaktorės Vaidos komentaras - labai gardus užkandis, kuriam pagaminti užtruksite vos kelias minutes. Naudokite savo mėgstamą riešutų sviestą, galite papildomai užtepti šokoladinio kremo. Jeigu gaminsite be vyšnių, turėsite kiek saldesnę užkandžio versiją, kadangi vyšnios priduoda natūralaus, bet švelnaus rūgštumo. Neturite ar nemėgstate vyšnių? Naudokite griežinėliais pjaustytas braškes ar šviežias avietes. 

Ingredientai

    • Tortilijos: 1 vnt. (vidutinio dydžio)
    • Riešutų sviestas: 2 valg. š. 
    • Bananas: 0,5 vnt.
    • Vyšnios: kelios

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vieną tortilijos pusę ištepti riešutų sviestu.
  2. 2. Bananą supjaustyti griežinėliais ir išdėlioti ant riešutų sviestu išteptos tortilijos.
  3. 3. Ant viršaus išdėlioti vyšnias (be kauliukų).
  4. 4. Tortiliją perlenkti ir apkepti elektriniame grilyje arba sausoje keptuvėje kol šiek tiek apskrus.
Saldžios kesadilijos su bananais ir riešutų sviestu
Recepto autorius prie.puodu