Sausainių ir varškės tinginys su džiovintais vaisiais

2024-02-06 Autorius WorldRecipes.lt

Sausainių ir varškės tinginys su džiovintais vaisiais
Ar mėgstate gaminti tinginį? Aš mėgstu ne tik jį gaminti, bet ir lepintis juo. Taip pat mėgstu eksperimentuoti su pačiais įvairiausiais jo variantais. Šį kartą variantas iš sausainių, varškės ir džiovintų vaisių. Tikras skanumėlis! Prie mėgstamos kavos puodelio taip greitai suvalgė, kad net nepastebėjome. Šiandien eisiu gaminti dar kartą, prisijunkite ir Jūs prie gamybos! 

Beje, gamindami galite naudoti kokius tik norisi džiovintus vaisius, taip pat ir riešutus. Abrikosus bei razinas 5 minutes mirkome karštame vandenyje, nusausiname ir supjaustome.

Ingredientai

    • sausainiai: 400 gramų (įprastai naudoju "Gaidelio")
    • varškė: 360 gramų
    • sviestas: 200 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • džiovintos papajos: 60 gramų
    • džiovinti ananasai: 110 gramų
    • džiovintos spanguolės: 60 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais.
  2. 2. Varškę pertriname per sietelį.
  3. Reklama
  4. 3. Jei reikia džiovintus vaisius supjaustome mažesniais gabaliukais.
  5. 4. Tuomet kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  6. 5. Nuolatos plakdami dalimis sudedame varškę, įmaišome džiovintus vaisius.
  7. 6. Tada į gautą masę suberiame sausainius bei gerai išmaišome. Masę maždaug 60 minučių palaikome kambario temperatūroje.
  8. 7. Paskui sukrečiame į formelę išklotą su maistine plėvele, gerai suspaudžiame ir laikome šaldytuve, kol pilnai sustings.
  9. 8. Pjaustome ir skanaujame!
Sausainių ir varškės tinginys su džiovintais vaisiais
Želė desertas su kefyru
(7)
Pipiriniai meduoliai - be galo aromatingi ir labai primena grybukus!
(1)