Želė desertas su kefyru

2020-12-04 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Želė desertas su kefyru
Tai yra vienas iš pačių mėgiamiausių mūsų šeimos želė desertų. Tokius skanumynus, kaip šis, maniškiai galėtų valgyti kiekvieną dieną, tiek pusryčiams, tiek pietums. Lengvas bei gaivus. Ir beje, galiu pasakyti, kad tipo desertai man labiau patinka nei pagaminti su varške. 

Ingredientai

    • kefyras: 700 mililitrų
    • grietinėlė: 300 mililitrų
    • aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
    • saldus kondensuotas pienas: 0,5 indelio
    • želatina: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: 100 mililitrų (želatinai išbrinkinti)
    • želė: 3 skirtingų skonių
    • vanduo (želės gamybai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite trijų skirtingų skonių želė, nes reikia, kad ji sustingtų.
  2. 2. Želė pakelį užpilkite 350 mililitrų karšto vandens. Gerai išmaišykite ir palikite stingti. Šitaip paruoškite visus skonius. Kai želė jau sustingsta ir yra tvirta, imkitės kitų darbų.
  3. Reklama
  4. 3. Želatiną užpilkite šaltu. virintu vandeniu bei palikite brinkti.
  5. 4. Aguonas nuplikykite kaštu vandeniu ir leiskite nusivarvėti.
  6. 5. Po to į kefyrą supilkite grietinėlę, kondensuotą pieną ir aguonas. Masę gerai išmaišykite.
  7. 6. Sustingusią želė supjaustykite nedideliais gabaliukais. Įmaišykite į kefyro masę.
  8. 7. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje ir silpna srovele supilkite į deserto masę. Gerai išmaišykite.
  9. 8. Pilstykite į mažus indelius, taures ir vieną didelį indą, kad masė sustingtų.
  10. 9. Šis desertas gaunasi pakankamai tvirtas, todėl gerai pjaustosi ir yra labai skanus. Pasilepinkit!
  11. želė desertas
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Meduoliukai su marcipanu
(1)