1. Plikyti pyragaičiai: Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą, druską ir cukrų bei kaitiname, kol pienas užvirs, o sviestas išsilydys.
2. Nuimame puodą nuo ugnies, sudedame miltus ir gerai išmaišome. Vėl statome puodą ant mažos ugnies ir maišydamos mediniu šaukštu kaitiname, kol masė taps vienu gumulu ir nelips prie puodo sienelių.
Reklama
3. Tuomet puodą nuimame nuo ugnies ir leidžiame šiek tiek atvėsti. Į tešlą po vieną įmušame kiaušinius ir kiekvieną kartą gerai išmaišome.
4. Tada paruoštą tešlą konditeriniu maišeliu (arba šaukštu) dedame į kepimo skardą, padengtą su kepimo popieriumi.
5. Pyragėlius kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių. Kad pyragėliai nesukristų, juos reikia būtinai dėti į jau įkaitintą orkaitę.
6. Kremas: Išplakame grietinėlę iki standžių putų bei į ją sudedame karamelizuotą kondensuotą pieną ir vėl gerai išplakame. Įdedame kremą į šaldytuvą, kad atšaltų.
7. Iškepusius bei atvėsusius pyragėlius perpjauname išilgai ir į vidų įdedame kremo. Pyragėlius apibarstome cukraus pudra arba apliejame cukriniu glajumi. Lepinamės!
8. Pastebėjimas: Vietoje karamelinio grietinėlės kremo galite naudoti ir plikytą kremą, kurio paruošimą rasite čia. Taip pat galite įdėti ir įvairių vaisių ar uogų. Skanių eksperimentų!
9. Rekomendacija: Daugiau plikytų pyragaičių receptų rasite: Plikyti pyragaičiai.