Lietiniai pyragėliai su įdaru

2024-06-08 Autorius WorldRecipes.lt

Lietiniai pyragėliai su įdaru
Tikrai nuostabus atradimas! Receptūra visiškai paprasta, tarsi gamintume lietinius blynelius, o skonis gaunasi, kaip plikytų pyragaičių. Itin lengvai pagaminama, nereikia stovėti prie keptuvės, o rezultatas nustebina. Verta išmėginti jau šiandien. ;)

Tokius lietinius pyragėlius galite valgyti vienus, galite aplieti uogomis, šokoladu ar karamele. Taip pat galite įdaryti varškės kremu arba kokiu pikantišku įdaru - spręsti jums. 

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 12 pyragėlių.

Ingredientai

    • miltai: 120 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • pienas: 230 mililitrų
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • pasirinktinai (įdaras gali būti tiek saldus, tiek nesaldus, jo gali ir visai nebūti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių į dubenį įmuškite kiaušinius, berkite druską bei cukrų.
  2. 2. Paplakite bei suberkite miltus. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  3. Reklama
  4. 3. Po truputį pilkite pieną bei plakite, kol tešla bus kaip lietinių, ganėtinai skysta bei vientisa.
  5. 4. Tuomet tešlą supilstykite į keksiukų kepimo formą. Nepilame iki pat viršaus, nes kepant tešla labai pakils.
  6. 5. Ir kepkite iki 230 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Po 15 minučių kepimo temperatūrą sumažinkite iki 150-180 laipsnių bei kepkite dar maždaug 15-18 minučių.
  7. 6. Patiekite ir skanaukite!
Lietiniai pyragėliai su įdaru
Torrone arba itališkas desertas nuga
(4)