Vyšnių klafutis su pienu

2017-10-17 Autorius Gabrielės blogas

Vyšnių klafutis su pienu
Žodį "clafoutis" pastaruoju metu girdėjau ganėtinai dažnai, tad teko susirasti receptą ir pamėginti pagaminti. Pasirodo, tam, apie ką girdėjau, yra rimta priežastis. Gi dabar pats vyšnių sezonas, o šis fantastiškas prancūziškas desertas tradiciškai yra ruošiamas su šiomis uogomis.

Rezultatas tikrai labai nustebino. Kreminė saldi tešla su migdolų prieskoniu, viduje vyšnios su rūgštele. Vasariška bei labai skanu. Man pačiai asmeniškai, šis desertas skaniausias šaltas.

Ar sakiau, kad itin paprasta pagaminti, nes nereikia daug produktų? Gamindami neišsigąstame skystos tešlos. Ji ir turi būti tokios konsistencijos, tarsi gamintume lietinius. Einame kepti jau dabar! 

Ingredientai

    • saldesnės vyšnios: 500 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 230 mililitrų
    • išlydytas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • migdolų ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • smulkus cukrus: 125 gramų
    • miltai: 90 gramų
    • sviestas ir cukrus (kepimo formai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kepimo formą (kad tilptų vienas litras tešlos) patepkite sviestu bei pabarstykite cukrumi.
  2. 2. Tuomet kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska bei cukrumi. Įmaišykite miltus. Neišsigąskite skystos tešlos: ji ir turi gautis tokia, kokią gaminate lietiniams.
  3. 3. Tada iš vyšnių pašalinkite kauliukus bei suberkite jas į kepimo formą. Užpilkite tešla.
  4. 4. Po to kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 laipsnių temperatūros, apie 30-40 minučių, kol kepinys išsipučia bei pasidaro auksinės spalvos. Skanaukite!
Vyšnių klafutis su pienu
Vafliai su obuoliais
(1)