Žagarėliai (krustai) - stori, minkšti ir pasipūtę!

2020-03-26 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Žagarėliai (krustai) - stori, minkšti ir pasipūtę!
Šie žagarėliai gaunasi stori, minkšti bei pasipūtę. Tokie žagarėliai yra atkeliavę tiesiai iš mano vaikystės, mes juos dar vadindavome "krustais". Aš juos išmokau kepti iš savo mamos, kuri išmoko juos iškepti iš savo. Tai kone firminis mūsų šeimos patiekalas, aš esu tikra, kad ir ateinančios kartos mūsų šeimoje šitaip keps!

Ingredientai

    • miltai: 7 stiklinių
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 6 valgomųjų šaukštų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kefyras: 2 stiklinių
    • aliejus (žagarėlių kepimui)
    • cukraus pudra (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išsukite su cukrumi.
  2. 2. Į kefyrą supilkite sodą ir gerai išmaišykite (šitaip ją nugesinkite).
  3. Reklama
  4. 3. Kefyrą pilkite į kiaušinių plakinį.
  5. 4. Tada po truputį suberkite miltus.
  6. 5. Tešlą minkykite, kol masė taps elastinga.
  7. 6. Iškočiokite ir supjaustykite stačiakampiais.
  8. 7. Per vidurį įpjaukite ir žagarėlį pernerkite.
  9. 8. Kepkite įkaitintame aliejuje.
  10. 9. Iškepusius pabarstykite cukraus pudra ir lepinkitės!
  11. iškepti žagarėliai - krustai apiberti cukraus pudra
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau žagarėlių receptų rasite: Žagarėliai.

Dovilė

Gavosi minkšti tik iškepus, bet ir kieta tuo paciu tešla, kitą diena visai sukietejo.. nusivyliau
Atsakyti

Nu Tai

Manau kad grietinės čia labai reikia.
Atsakyti
Pats skaniausias tiramisu su grietinėle
(8)
Vafliai su obuoliais
(1)