Joulutorttu - Suomiški kalėdiniai pyragėliai su džemu / uogiene

2021-03-25 Autorius Skanauk su Aušra

Joulutorttu - Suomiški kalėdiniai pyragėliai su džemu / uogiene
Iškart galiu pasakyti, man šie pyragėliai tokie skanūs, kad aš juos kepu ne tik per Kalėdas, bet visada, kai tik užsinoriu skanaus deserto prie mėgstamos kavos puodelio.

Joulutorttu tai toks tradicinis kalėdinis saldumynas, nuo kurio prekybos centruose Kalėdų laikotarpiu Suomijoje tiesiog lūžta lentynos. Jis yra gaminamas iš sluoksniuotos tešlos, o viduriuke - džiovintų slyvų džemas. Šventiniu laikotarpiu šaldytos sluoksniuotos tešlos ir džemo, skirtų gamint būtent joulutorttu galima įsigyti kiekviename prekybos centre. Greita, paprasta ir, be abejo, nerealiai skanu. Nepamirštame, užbarstyti cukraus pudra.

Tokie pyragėliai paprastai būna kvadratinės formos 4,5x4,5 centimetrų dydžio. Į vidurį užlenkiame antruosius kampus ir šaukšteliu prideda džemo, bet apie viską iš eilės.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1 pakelio
    • džiovintų slyvų džemas: 50 gramų
    • cukraus pudra

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atitirpiname sluoksniuotą tešlą.
  2. 2. Supjaustome 4,5x4.5 centimetrų dydžio arba kito pasirinkto dydžio kvadratėliais.
  3. Reklama
  4. 3. Iki vidurio įpjauname kraštus. Juos užlankstome į vidurį pradedant nuo antrojo.
  5. 4. Šaukšteliu uždedame džemą.
  6. 5. Kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-15 minučių.
  7. 6. Iškepusius užbarstome cukraus pudra ir skanaujame! Skanūs šiek šilti, tiek atvėsę. :)
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: Pyragėliai.
Joulutorttu - Suomiški kalėdiniai pyragėliai su džemu / uogiene
Joulutorttu - Suomiški kalėdiniai pyragėliai su džemu / uogiene
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su varške
(9)
Kremas - "šlapia" bezė
(7)
Morkų saldainiai su imbieru
(6)