Pati skaniausia ši pynė, kol dar šilta. Labai skanu su puodeliu kavos. Šio recepto išmokau iš vienos merginos, kai keliavau Estijoje. Jie tokį desertą vadina "kringeliu".
1. Pirmiausia sumaišome pieną, cukrų, mieles bei paliekame kelioms minutėms suputoti.
2. Tuomet kitame dubenyje suberiame persijotus miltus su druska. Padarome duobutę bei į ją įpilame plaktą kiaušinį, pravėsusį lydytą sviestą, supilame mieles ir užminkome tešlą. Tešlą minkome maždaug 10 minučių, kol ji taps minkšta, glotni bei elastinga. Padarome rutuliuką bei kildiname maždaug 1–2 valandas, kol padvigubės.
Reklama
3. Tada aptepimui skirtą minkštą sviestą išmaišome su cukrumi bei cinamonu.
4. Iškilusią tešlą iškočiojame į maždaug 1 centimetro storio stačiakampį bei ištepame sviesto mase.
5. Tešlą susukame į volelį bei perpjauname išilgai neįpjaudamos galo. Susukame į virvelę, suspaudžiame galiuką. Iš virvelės suformuojame "vainiką" (detalesnes nuotraukas pažiūrėkite paspaudios čia).
6. Padedame kildinti ir, kai iškils, kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20–25 minutes. Ragaujame!
7. Rekomendacija: Daugiau pynių receptų rasite: Pynės.