Naminiai maži zefyrai su aviečių sultimis

2019-10-12 Autorius Oditėlės blogas

Naminiai maži zefyrai su aviečių sultimis
Kai mano draugė pasidalino receptu, gaminau, kaip sakoma "ant karštų pėdų". Kad jie būtų sveiki čia nėra net kalbos, bet vartojant viską sveiko proto ribose, tikrai galite pasimėgauti.

Pateikiu originalų receptą ir po to savo versiją. Spalvas galima išgauti naudojant natūralias sultis arba maistinius dažus. O galima ir nieko nedėti, tada jie gausis balti :)

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Originalui:
    • želatina: 10 gramų (+ 60 mililitrų vandens)
    • cukrus: 220 gramų (+60 mililitrų vandens)
    • išspaustos citrinos sultys: pagal skonį
    • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto (+ 0,5 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo)
    Mano versijai:
    • želatina: 10 gramų (+ 60 mililitrų išspaustų apelsinų sulčių)
    • cukrus: 200 gramų (+ 60 mililitrų aviečių sulčių)
    • išspaustos citrinos sultys: pagal skonį
    • cukraus pudra: 1 valgomojo šaukšto (+ 0,5 valgomojo šaukšto kukurūzų krakmolo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių paimkame indą į kurį pilsime masę. Labiausiai tinka 20x20 centimetrų dydžio. Išklojame ją maistine plėvele ir ištepame augaliniu aliejumi.
  2. 2. Želatiną užpilame pasirinktu skysčiu ir paliekame išbrinkti.
  3. Reklama
  4. 3. Po to ištirpiname arba virš garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje.
  5. 4. Į priekaistuvį arba mažą puodą suberiame cukrų, pasirinktą skystį bei citrinos sultis. Užkaičiame ir maišydamos verdame, kol ištirps cukrus. Ir kai tik sirupas pradės burbuliuoti iškart nukeliame nuo ugnies.
  6. 5. Į dubenį supilame ištirpintą želatiną ir plakdamos mikseriu ant silpniausio stiprumo plona srovele supilame sirupą.
  7. 6. Tada mikserį nustatome ant didžiausio stiprumo ir plakame maždaug 7-8 minutes arba tol, kol gausis tiršta bei puri masė.
  8. 7. Masę perpilame į paruoštą indą, išlyginame, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
  9. 8. Indelyje sumaišome cukraus pudrą ir krakmolą. Per sietelį mišinio užberiame ant medinės lentelės, tada iš indo išverčiame zefyrų masę, ant viršaus vėl užberiame mišinį ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Lepinamės!
  10. 9. Patarimas: Zefyrai idealiai išsilaiko ir kambario temperatūroje, bet galima laikyti juos iš šaldytuve.
  11. 10. Pastebėjimas: Dar prisegu ir rusišką video, kur gamina labai panašius zefyrus į originalų receptą.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau zefyrų receptų rasite: Zefyrai.


Tartaletė su vaisiais
(62)