Kepti obuoliai su varške ir kreminiu sūriu arba maskarpone

2021-11-16 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti obuoliai su varške ir kreminiu sūriu arba maskarpone
Itin rudeniškas ir nerealiai desertas - orkaitėje kepti obuoliai! Aš įdarui renkuosi varškę ir kreminį sūrį, bet puikiai tinka ir maskarponė. Papildomai, jeigu tik mėgstate, galite įdėti razinų. Būtinai rekomenduoju pamėginti šį receptą jau šiandien. Pažadu, kad patiks ir norėsite šitaip gaminti ne vieną kartą. 

Ingredientai

    • obuoliai: 9 dideli
    • drėgnesnė varškė: 180 gramų
    • kreminis sūris: 150 gramų (arba maskarponė)
    • graikiniai riešutai: 2 saujų
    • medus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia nupjauname obuolių viršūnėles.
  2. 2. Tada vidų atsargiai išskobiame šaukšteliu. Tik skobkite labai atsargiai, kad nepažeisti sienelių ir dugno.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet graikinius riešutus smulkiai sukapojame.
  5. 4. Varškę išmaišome su kreminiu sūreliu (arba maskarpone), puse riešutų, vaniliniu cukrumi ir puse medaus.
  6. 5. Obuolius įdarome pasiruošta varškės mase.
  7. 6. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, uždengiame obuolių viršūnėlėmis.
  8. 7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
  9. 8. Patiekiame su likusiu medumi ir riešutais. Skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau keptų obuolių receptų rasite: Keptų obuolių receptai.