Gaivus jogurtinis žele desertas su vaisiais

2023-11-08 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Gaivus jogurtinis žele desertas su vaisiais
Labai gaivus ir paprastai pagaminamas desertas su vaisiais. Tokie desertai yra mano šeimos patys mėgiamiausi dėl savo skonio, tačiau man asmeniškai jie patinka ne tik dėl jo, o dėl to kad juos pagaminti itin paprasta. Nereikia ilgai sukiotis virtuvėje, o šeima būna itin patenkinta rezultatu. Drąsiai dalinuosi šiuo fantastišku receptu! 

Ingredientai

    Želė sluoksniui:
    • konservuoti persikai: 1 didelės skardinės
    • raudonos vynuogės be kauliukų: 100 gramų
    • želatina: 1,5 valgomojo šaukšto (+ 50 mililitrų vandens)
    • skystis, kuriame buvo konservuoti persikai: 300 mililitrų
    • aliejus: šlakelio (formos patepimui)
    Jogurtiniam sluoksniui:
    • mango - persikų jogurtas: 500 mililitrų
    • pienas: 100 mililitrų
    • želatina: 2 valgomųjų šaukštų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  2. 2. Formą, kurioje darysite desertą, patepkite aliejumi.
  3. 3. Nuo persikų nupilkite skystį ir atidėkite į šalį.
  4. 4. Persikus supjaustykite riekelėmis. Vynuoges nuplaukite.
  5. 5. Į formą guldykite vaisius.
  6. 6. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir supilkite į persikų skystį. Išmaišykite.
  7. 7. Plona srovele supilkite ant vaisių. Dėkite į šaldytuvą stingti. Man pačiai sustingo itin greitai neprireikė laukti, nei valandos.
  8. 8. Gaminkite kitą sluoksnį: Želatiną užpilkite pienu ir palikite brinkti.
  9. 9. Į jogurtą suberkite cukrų, pamaišykite, kol ištirpsta.
  10. 10. Želatiną ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir supilkite plona srovele į jogurto masę. Šį pilkite jau ant sustingusio žele ir vaisių sluoksnio.
  11. 11. Dėkite į šaldytuvą stingti ir šiam sluoksniui.
  12. 12. Po to supjaustykite ir lepinkitės!
  13. supjaustytas jogurtinis žele desertas su vaisiais
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)