Spurgos su skylute, ruoštos su kefyru ir kepimo milteliais

2024-02-23 Autorius Jurgittos receptai

Spurgos su skylute, ruoštos su kefyru ir kepimo milteliais
Tokios spurgos su skylute, pagamintos kefyru iš lėkštės dingsta vos per kelias akimirkas! Jos tiesiog tokios be proto gardžios! Bet tai nėra didelė bėda, nes jas pagaminti ganėtinai lengva. Ir labai greitai galėsite prisigaminti dar. Nuo tos dienos, kai atradau šį receptą, tai kitaip net jų gaminti ir nebenoriu, nes rezultatas tikrai nuostabus. Vaikai valgo jas su didele šypsena, o vyras ima vieną po kitos prie puodelio kavos. Būtinai ir Jūs išmėginkite šį fantastišką desertą. ;)

Ingredientai

    • kefyras: 200 mililitrų
    • cukrus: 4 šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • vanilinis cukrus: žiupsnelio
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: ~400-450 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sviestą išsukame su kiaušiniu bei cukrumi iki vientisos masės.
  2. 2. Tuomet supilame kefyrą bei išmaišome.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame miltus, sumaišytus su vaniliniu cukrumi bei kepimo milteliais.
  5. 4. Užminkome minkštą tešlą.
  6. 5. Tada uždedame keptuvę arba puodą ant ugnies, kad įkaistų.
  7. 6. Stalą pabarsto miltais.
  8. 7. Po to tešlą iškočiojame iki maždaug vieno centimetro storio.
  9. 8. Spurgas išspaudžiame su dviem skirtingo dydžio stiklinėmis arba puodeliais.
  10. 9. Spurgas verdame karštame aliejuje iš abiejų pusių. Riebalų perteklių pašaliname popieriniais rankšluosčiais.
  11. 10. Galiausiai pabarstome cukraus pudra ir lepinamės nuostabiomis spurgomis!

Nijolé Susinskienè

Pabandysim:)
Atsakyti

Odilija Mar

Labai patiko pasiūlymas išpjovimui pagaliau viskio taurę panaudojau ir aš 😊
Atsakyti
Spurgos su skylute, ruoštos su kefyru ir kepimo milteliais

Rita Mykolaitiene

Būtinai išbandysiu
Atsakyti

Asta Jurčienė

Būtinai pabandysiu.
Atsakyti

Pabandėm

Dėkite šiek tiek daugiau kepimo milteliu. 1,5 arbatinio šaukštelio ir žiupsnelį druskos nepamirškite. Gaunasi super.
Atsakyti

Elena

Anūkai valge čiapsedami, lapai paliko, dariau kaip blynelius, išėjo puikiai bet daugiau dėti kopimo miltelių, ačiū.
Atsakyti

AG

Pabandžiau bet gavos kaip žagarėliai 🤔šeip skanu bet tikėjaus kitokių.
Atsakyti

ValentinaVirbickienė

Per daug pridejot miltu todel ir isejo kaip zagareliai viskas priklauso nuo ju
Atsakyti

Violeta

Mano nuomone per daug miltu. Gal recepto autore turejo omeny miltus mililitrais, o ne gramais. Jei i 200 ml kefyro ideti 400-450 g miltu, net neisbandzius recepto aisku, kad bus per kieta tesla.
Atsakyti
Karštas šokoladas ir viskas ką apie jį norėjote sužinoti + geriausi receptai
(2)