Tikrai labai gardūs zefyrai, kurie gaunasi purūs it debesėlis saldainiukai. Jie yra pagaminti su laimu, pamėginkite.
Ingredientai
cukrus: 330 gramų
vanduo: 90 mililitrų
laimo sultys: 60 gramų (~3 laimo vaisiai)
laimų žievelė: iš 2 vnt.
želatina: 15 gramų
žalios ir geltonos spalvos dažai: kelių lašų
krakmolas (pabarstymui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių cukrų užpilame vandeniu ir ant mažos kaitros kaitiname, kol cukrus ištirps ir skysčio temperatūrą pasieks maždaug 115 laipsnių.
2. Tuomet želatiną užpilame sultimis ir leidžiame pastovėti, kol želatina išbrinks.
Reklama
3. Nutarkuojame laimo žievelė.
4. Želatiną, laimo tarkuotas žieveles sudedame į dubenį, plakant mikseriu dideliu greičiu iš lėto supilame karštą cukraus sirupą. Plakame, kol masė pravės bei taps puri. Jei norisi, dabar galite įlašinti dažus.
5. Tada kepimo popieriaus lapą gausiai apiberiame krakmolu, sukrečiame masę ir apiberiame paviršių.
6. Galite atsargiai su visu kepimo lapu perkelti į nedidelę kepimo formą. Paliekame sustingti maždaug vieną valandą vėsiai.
7. Po to supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
8. Apiberiame krakmolu, kad gabaliukai nekibtų vieni su kitais. Krakmolo perteklių galite nupurtyti rėtyje. Lepinkitės!
9. Rekomendacija: Daugiau zefyrų receptų rasite: Zefyrai.