Cantucci - tradiciniai itališki sausainiai, kuriuose nerasite visiškai jokių riebalų. Tokie džiūvėsėliai labai ilgai laikosi, yra saldūs bei traškūs. Tradiciškai tokie sausainiai būdavo mirkomi į saldų vyną (aš to nedarau ir juos pagardinu spanguolėmis ir pistacijos). Šiomis dienomis juos aptikti daugybėje kavinių, kurios verda kavą išsinešti. Man pačiai labiausiai patinka tas faktas, kad jie be galo ilgai laikosi. Svarbiausia tik juos tinkamai išdžiovinti, tad jie yra kepami ir džiovinami ganėtinai ilgai. Nors, jeigu norisi, galima palikti ir nevisiškai išdžiūvusius, jie tada gausis minkštesni. Priklausomai nuo turimų kiaušinių, gali pasirodyti, kad trūksta miltų, tai jų įdedame daugiau. Bet tešla neturi būti labai sausa, viskas turėtų sulipti ir kepant jie pradės bėgti, skystėti. Neišsigąstame - kepdami tikrai sutvirtės… Ir kepame juos dviem etapais. Pirmas, kai kepsime visą kepalą tešlos, paskui išimsime jį ir supjaustysime riekelėmis, o toliau kepsime jau žemesnėje temperatūroje. Tad einame prie pačio recepto!
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 60 mažų džiūvėsėlių.