Mango panna cotta - grietinėlės kremo desertas

2020-07-15 Autorius Dalia's Home Foods

Mango panna cotta - grietinėlės kremo desertas
Nuostabaus skonio, lengvas, kreminis ir tikrai ne per saldus desertas - mango panna cotta. Idealiai tinkantis visos dienos metu, kai norisi nuraminti potraukį saldumynams. :)

Ingredientai

    • 33% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • 2,5% riebumo pienas: 250 mililitrų
    • cukrus: 50 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
    • smulki želatina: 8 gramų + 5 gramų
    • vanduo: 50 + 25 mililitrų (želatinos tirpinimui)
    • mango tyrė: 250 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išbrinkinkite želatiną.
  2. 2. Tada į nedidelį indą supilkite pieną, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir dėkite cukrų, išmaišykite. Ant vidutinio kaitrumo ugnies kaitinkite kol atsiras paviršiuje maži burbiliukai, bet neužvirkite jokiu būdu!
  3. Reklama
  4. 3. Po to nukelkite nuo ugnies, dėkite išbrinkintą želatiną, intensyviai maišykite, kol želatina ištirps ir tolygiai pasiskirstys.
  5. 4. Išpilstykite į indelius, leiskite visiškai atvėsti ir tik tuomet dėkite į šaldytuvą maždaug 2-4 valandoms. Stingimo laikas priklausys nuo naudojamo indelio dydžio ir želatinos kiekio.
  6. 5. Gaminkime mango sluoksnį: Mango tyrė privalo būti kambario temperatūros.
  7. 6. Išbrinkinkite želatiną, pašildykite ir dar karštą supilkite į tyrę, išmaišykite ir išpilstykite į indelius.
  8. 7. Leiskite visiškai sustingti ir papuoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
  9. 8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.


Rasa

Įsimylėjau šį desertą. Dabar šitaip tikrai ruošiu daug dažniau. Ir galiu pasakyti, kad patiko ne tik man, bet ir užsukusiems svečiams. Geras receptas. :)
Atsakyti
Mango panna cotta - grietinėlės kremo desertas
Želė desertas su kefyru
(7)
Vyšnių klafutis su pienu
(4)