Šios moliūginės spurgos be gliuteno yra iškeptos orkaitėje, tad man labai patinka. Aš gamindama naudojau specialią kepimo formą, labai panašią į keksiukų formą. Nors aš labai ir labai mėgstu įprastines spurgas, bet namie kaitinti aliejaus man visai nesinori. Todėl šios spurgos yra nuostabi alternatyva aliejuje iškeptoms spurgoms.
Pirmą kartą gamindama panaudojau Ceilono cinamoną. Jis yra ypatingas tuo, kad pasižymi priešuždegiminėmis, antbakterinėmis savybėmis ir labai tinka metant svorį. Šiame cinamone yra gerokai mažiau kaupiasi kumarinas, kuris gali būti šiek tiek nuodingas žmogaus organizmui. Deja, bet įprastame cinamone šios medžiagos randama daug didesniais kiekiais.
Ceilono cinamonas šiek tiek kitokį skonį nei mums įprastas. Labiau jaučiasi salsvas, kartu ir švelnesnis skonis.
Gamindama naudojau avižų miltus ir miltus be gliuteno (smulkūs, krakmolingos tekstūros miltai, kurių sudėtyje yra pektino ir kildiklių). Spurgos gavosi purios, minkštos ir nuostabios tekstūros.
Ši spurgų tešla yra lygiai tokia pati kaip ir keksiukų. Todėl iš jos galite iškepti ir maždaug 9-10 keksiukų, o man iš nurodytų ingredientų kiekių gavosi 12 spurgų.
Regina Fotina
Atsakyti
WorldRecipes.eu komanda