Tokį želė desertą sėkmingai gali pasigaminti kiekvienas. Reikia tik šiek tiek laiko bei kantrybės. Kuo daugiau kantrybės, tuo daugiau sluoksnių galima padaryti.
1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
2. Kondensuotą pieną sumaišykite su pienu ir padalinkite į 3 dalis.
Reklama
3. Išbrinkusią želatiną taip pat padalinkite į 3 lygias dalis.
4. Pradėkite sluoksniuoti. Nėra taip sunku, kaip gali iš pradžių pasirodyti. Tik prireikia šiek tiek laiko. Vieną dalį želatinos ištirpinkite garų vonelėje. Sumaišykite su viena dalimi pieno.
5. Pilkite į indą, kuriame gaminsite desertą. Idealiai tinka želės žiedas arba stiklinaitės. Dėkite stingti. Kadangi sluoksnis gausis pakankamai plonas, tai stingsta tikrai greitai.
6. Kitą sluoksnį ruoškite iš braškinės želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų.
7. Atvėsusią želė pilkite ant sustingusio balto sluoksnio. Palikite vėl pilnai sustingti.
8. Taip pat paruoškite ir žalią sluoksnį su kivi želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų.
9. Atvėsusią želė pilkite ant sustingusio braškinio sluoksnio.
10. Dabar dar kartą atėjo baltos želė eilė. Vieną dalį želatinos ištirpinkite garų vonelėje. Sumaišykite su viena dalimi pieno. Gerai išmaišykite.
11. Atvėsinkite ir pilkite ant kivi želės sluoksnio. Palikite stingti.
12. Ruoškite persikų skonio želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Atvėsusią želė pilkite ant sustingusio balto sluoksnio. Palikite dar kartą pilnai sustingti.
13. Ruoškite aviečių skonio želė. Užpilkite karštu 400 mililitrų vandeniu, gerai išmaišykite, kad ištirptų. Atvėsusią želė pilkite ant sustingusios persikų želės. Palikite dar kartą pilnai sustingti.
14. Dabar dar kartą baltos želė eilė. Paskutinę dalį želatinos ištirpinkite garų vonelėje. Sumaišykite su likusia dalimi pieno. Gerai išmaišykite. Atvėsinkite ir pilkite ant želės sluoksnio.
15. Palikite stingti. Lepinkitės!
16. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.