Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 30 sausainių.
Ingredientai
nesūdytas sviestas: 185 gramų
grietinėlė: 60 mililitrų
medus: 1 šaukšto
kiaušiniai: 4 (dideli)
cukrus: 150 gramų
miltai: 185 gramų
kepimo milteliai: 1 šaukštelio
lazdynų riešutai: 100 gramų
baltas šokoladas: 200 gramų
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių išlydome sviestą bei jame maišome medų, kol šis ištirps ir masė pataps vientisa. Tada sudedame kiaušinius, suberiame cukrų bei plaktuvu dideliu greičiu plakame maždaug 5 minutes.
2. Tuomet supilame grietinėlę, suberiame 50 gramų susmulkintų riešutų bei dar paplakame kelias minutes. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai išmaišome. Tešla turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
3. Po to kepimo formeles pabarstome su miltais. Tešlą kabiname šaukštu bei dedame į kepimo formeles. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes, kol sausainukai taps auksinės spalvos. Atvėsiname.
4. Paskui baltąjį šokoladą išlydome garų vonelėje bei į jį mirkome sausainius. Apiberiame susmulkintais lazdyno riešutais. Paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų. Labai gardu valgyti su kava arba arbata. Šie kepiniai išlieka minkštučiai kelias dienas. Skanaus!
5. Rekomendacija: Daugiau madlenų receptų rasite: Madlenų receptai.