Lazdynų riešutų madlenos su baltuoju šokoladu

2018-02-25 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Lazdynų riešutų madlenos su baltuoju šokoladu
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 30 sausainių.

Ingredientai

    • nesūdytas sviestas: 185 gramų
    • grietinėlė: 60 mililitrų
    • medus: 1 šaukšto
    • kiaušiniai: 4 (dideli)
    • cukrus: 150 gramų
    • miltai: 185 gramų
    • kepimo milteliai: 1 šaukštelio
    • lazdynų riešutai: 100 gramų
    • baltas šokoladas: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių išlydome sviestą bei jame maišome medų, kol šis ištirps ir masė pataps vientisa. Tada sudedame kiaušinius, suberiame cukrų bei plaktuvu dideliu greičiu plakame maždaug 5 minutes.
  2. 2. Tuomet supilame grietinėlę, suberiame 50 gramų susmulkintų riešutų bei dar paplakame kelias minutes. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei gerai išmaišome. Tešla turi gautis maždaug grietinės tirštumo.
  3. 3. Po to kepimo formeles pabarstome su miltais. Tešlą kabiname šaukštu bei dedame į kepimo formeles. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 minutes, kol sausainukai taps auksinės spalvos. Atvėsiname.
  4. 4. Paskui baltąjį šokoladą išlydome garų vonelėje bei į jį mirkome sausainius. Apiberiame susmulkintais lazdyno riešutais. Paliekame pastovėti, kad šokoladas sustingtų. Labai gardu valgyti su kava arba arbata. Šie kepiniai išlieka minkštučiai kelias dienas. Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau madlenų receptų rasite: Madlenų receptai.
"Dalgona" sūrio desertas
(3)
Austriškas štrudelis su varške ir razinomis
(28)