Obuolių ir aviečių juostelės, tarsi sveiki guminukai

2020-09-06 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Obuolių ir aviečių juostelės, tarsi sveiki guminukai
Noriu paskelbti tokias obuolių ir aviečių juosteles mano metų atradimų virtuvėje. Man asmeniškai jos super skanios. Vaikai jas vadina guminukais ir valgo su dideliu džiaugsmu, net nebeprašo, kad parduotuvėje jų pirkčiau.

Šiame recepte, cukrų reguliuokite pagal turimų obuolių saldumą, jo gali reikėti kiek daugiau arba kiek mažiau. 

Iš nurodytų ingredientų kiekio man gavosi  5 džiovyklės padėklai guminukų.

Ingredientai

    • obuoliai: 2 kilogramų (svoris jau nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
    • avietės: 1 kilogramo
    • cukrus: ~300 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia obuolius nuplaukite.
  2. nuplaunami obuoliai
  3. 2. Tada obuolius nulupkite.
  4. nulupti obuoliai
    Reklama
  5. 3. Išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  6. obuoliai supjaustyti nedideliais gabaliukais
  7. 4. Suberkite į puodą. Ten pat sudėkite avietes ir cukrų.
  8. 5. Virkite maždaug 20 minučių ant lėtos ugnies, kol viskas pavirs į tyrę bei dalis skysčio nugaruos.
  9. 6. Atvėsinkite.
  10. 7. Džiovyklės padėklus išklokite su kepimo popieriumi.
  11. 8. Paskleiskite obuolių ir aviečių tyrę.
  12. 9. Džiovinkite maždaug 8 valandas, kol pilnai išdžiūs.
  13. 10. Kepimo popierius ganėtinai lengvai nusilupa, jau nuo pravėsusios masės. Tuomet sukarpykite juostelėmis ir susukite į ritinėlius. Skanaukite!
  14. obuolių ir aviečių juostelės
  15. 11. Rekomendacija: Daugiau guminukų receptų rasite: Guminukai.

Sandra Vanžodaitė

O kokia temperatūra ir kiek laiko džiovinti orkaitėje?
Atsakyti
Desertinis krekenų sūris - apkepas
(1)
Keto varškės apkepas
(8)