"Marshmallows" saldainiai

2019-07-02 Autorius Jurgittos receptai

"Marshmallows" saldainiai
Įvairus internetiniai šaltiniai teigia, kad šie purūs, minkšti bei balti, tarsi sniegas, saldainiai Marshmallows kilo iš senovės Egipto, kur buvo gaminami iš augalo "mallow", augančio pelkėse (angl. "marsh" - pelkė). Iš čia vėliau ir kilo jų pavadinimas - Marshmallows, kai šie pūkų kamuoliukai itin išpopuliarėjo Amerikoje, ir šiandien amerikiečiai yra jų pagrindiniai gamintojai. Per metus suvartoja jų daugiausiai iš visų pasaulio šalių. Marshmallows saldainių itin nesudėtinga pasigaminti ir savo namuose.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • želatina: 25 gramų
    • cukrus: 2 puodelių (1 puodelis - 237 mililitrai)
    • šaltas vanduo: 0,5 puodelio
    • karštas vanduo: 0,5 puodelio (bet ne verdantis)
    • kukurūzų sirupas: 0,5 puodelio (arba cukraus sirupas)
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kiaušinių baltymai: 2
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukraus pudra: 1 puodelio (saldainių apvoliojimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių želatiną užpilkite puse puodelio turimo šalto vandens. Palikite maždaug 15-20 minučių, kad išbrinktų.
  2. 2. Kadangi aš pati neturėjau kukurūzų sirupo, pakeičiau savo virtu cukraus sirupu, pagal toliau pateikiamą aprašymą. Pusę puodelio cukraus užpilame trečdaliu cukraus kiekio vandens, maišydamos kaitiname ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tada sirupą užviriname bei paverdame 10 minučių. Nugriebiame susidariusias putas - ir sirupas paruoštas.
  3. Reklama
  4. 3. Po to į puodą pilkite cukraus sirupą, cukrų, karštą vandenį bei druską. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol ištirps cukrus. Tada padididkite temperatūrą iki 120 laipsnių (čia labai praverstų termometras, bet aš išsiverčiau ir be jo, tiesiog padidinau viryklės temperatūrą) ir NEMAIŠYDAMOS pavirkite dar 12 minučių. Nukelkite nuo ugnies. Sudėkite į sirupą išbrinkusią želatiną bei maišykite, kol ištirps.
  5. 4. Dar šiltą masę plakite mikseriu, kol ji patrigubės bei taps labai tiršta. Originaliame recepte buvo rašoma, kad išsiplaka per 10 minučių. Bet kadangi aš plakiau iškart visą masę viename dubenyje (o jos daug) - man išsiplakė iki tirštumo ir padidėjo 3 kartus maždaug po pusvalandžio.
  6. 5. Kitame dubenyje išplakite kiaušinio baltymus su vanilinu. Įmaišykite juos į cukraus masę. Atsargiai, bet gerai išplakite viską iki vientisos masės. Tada 24x30 centimetrų dydžio kepimo formą ištepkite aliejumi, pabarstykite dugną bei šonus persijota cukraus pudra ir supilkite Marshmalows masę.
  7. 6. Viršų negausiai pabarstykite persijota cukraus pudra bei pastatykite šaltai maždaug 3 valandoms, o dar geriau - visai nakčiai. Sustingusią masę išverskite iš formos, supjaustykite juostelėmis, o juosteles vieno kąsnio dydžio kvadratėliais. Apvoliokite juos iš visų pusių cukraus pudroje. Lepinkitės!
  8. 7. Pastebėjimas: Aš pati masės neplakiau iki labai labai standžios (manoji buvo tirštos grietinės konsistencijos), todėl saldainiai išėjo tokie oriniai bei purūs, kad tiesiog tirpo burnoje tiesiogine ta žodžio prasme. Bet jeigu norisi kietesnių - plakame ilgiau, kol masė taps labai standi. Saldainiai labai gardūs. Primena šviežius zefyrus...
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.
Kepti obuoliai su varške
(17)