Šokoladiniai Tinginio batonėliai

2024-09-13 Autorius Žiupsnis meilės ir pipirų

Šokoladiniai Tinginio batonėliai
Šokoladiniai Tinginio batonėliai – tai nepaprastai gardus desertas, kuriam reikia vos kelių ingredientų. Šie batonėliai gaminami iš susmulkintų sausainių, sumaišytų su tirpintu šokoladu ir sviestu, kurie suteikia sodrų ir kreminį skonį. Mišinys sustingdomas, o tada dar kartą apliejamas tirpintu šokoladu, kad būtų dar skanesnis ir šokoladiškesnis. Sustingus supjaustoma norimo dydžio batonėliais. 

Šie batonėliai yra traškūs ir saldūs, o jų paruošimas nereikalauja daug laiko. Tai puikus pasirinkimas, kai norisi kažko greito ir šokoladiško, be kepimo, ir idealiai tinka tiek kasdieniam užkandžiui, tiek šventiniam desertui.

Redaktorės Vaidos komentaras - galima naudoti savo mėgstamiausią šokoladą, tinka ir su priedais, tokiais kaip riešutai ar razinos. Galima bandyti gaminti ir tik su vieno skonio šokoladu, tikrai bus gardu. 

Ingredientai

    • Sausainiai: 320g 
    • Pieniškas šokoladas: 200g 
    • Juodasis šokoladas: 100g 
    • Sviestas: 110g 
    • Cinamonas: 0,5 arb.š. 
    Aplieti:
    • Šokoladas (pieniškas ir juodasis): 200g 
    • Grietinėlė: 90ml (riebi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius susmulkinti virtuvinio kombaino pagalba. Smulkinti iki trupinių, gali likti ir gabalėlių. Suberti į dubenį kartu su cinamonu ir išmaišyti.
  2. 2. Sviestą ištirpinti kartu su šokoladu. Leisti šiek tiek atvėsti ir supilti ant sausainių. Labai gerai išmaišyti.
  3. 3. Kepimo formą ištiesti maistine plėvele ir sudėti visą gautą masę. Išlyginti ir labai gerai prispausti. Dėti į šaldytuvą ne mažiau nei 1,5val.
  4. 4. Virš garų ištirpinti šokoladą su grietinėle. Atvėsinti. Supilti ant sausainių masės ir vėl dėti į šaldytuvą, kol šokoladas pilnai sukietės.
  5. 5. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Receptų autorė Žiupsnis meilės ir pipirų