Ritos varškės apkepas su manų kruopomis ir grietinėle

2020-04-21 Autorius WorldRecipes.lt

Ritos varškės apkepas su manų kruopomis ir grietinėle
Dėkojame Ritai už šio varškės apkepo receptą, jis tikrai nuostabus. Išmėginkite jau šiandien! :)

Jeigu turite daugiau varškės, nei reikia šiam receptui, labai rekomenduoju išmėginti tobulus varškėčius. ;)

Ingredientai

    • kiaušinių: 5
    • varškės: 500 gramų
    • sviesto: 3 šaukštų
    • manų kruopų: 4 šaukštų
    • cukraus: 0,5 stiklinės
    • grietinėlės: 150 mililitrų
    • razinų: 0,5 stiklinės
    • vanilinio cukraus: 0,5 pakelio
    • tarkuotos citrinos žievelės: 2 šaukštelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite maždaug pusvalandį.
  2. 2. Tuomet manų kruopas sudėkite į grietinėlę ir palikite išbrinkti.
  3. Reklama
  4. 3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.
  5. 4. Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi, sudėkite vanilę, smulkia trintuve pritarkuokite citrinos žievelių.
  6. 5. Į trynius sudėkite varškę, razinas ir supikite manų kruopas su grietinėle, gerai išsukite.
  7. 6. Tada išlydykite sviestą ir supilkite į masę.
  8. 7. Kiaušinio baltymus ir suplakite iki putų.
  9. 8. Sudėkite baltymus į varškę ir atsargiai išmaišykite.
  10. 9. Dėkite į įkaitintą orkaitę (~170 laipsnių) ir palikite kepti maždaug 40 minučių ant ne pačios karščiausios ugnies.
  11. 10. Kai viršus šiek tiek paruduos, patikrinkite mediniu pagaliuku, ar nebelimpa varškė ir išjunkite orkaitę.
  12. 11. Palikite šiek tiek ataušti, o po to ištraukiame nuostabaus skonio apkepą-pyragą.
  13. 12. Prie šio varškės apkepo nuostabi tinka grietinė arba uogienė. Pasilepinkite!
  14. 13. Rekomendacija: Daugiau varškės apkepų receptų rasite: Varškės apkepai.