NAMINIAI saldainiai - ledai irisų skonio

2020-03-25 Autorius Rasos virtuvės užrašai

NAMINIAI saldainiai - ledai irisų skonio
Idealus receptas pradžiuginti visą savo šeimą, o ypač visus vaikus! Mano pačios vaikai itin pamėgo šiuos saldainius. Ir pasigaminti jų ganėtinai paprasta.

Jums prireiks silikoninių formelių saldainiams, taip pat tinka ir silikoninės formelės ledukams.

Valgyti juos privalus šaltus (!) nes pabuvę kambario temperatūroje jie suminkštėja ir paimti gražiai jų nebe pavyksta. Laikome juos šaldiklyje. 

Ingredientai

    • bananai: 2 vidutinio dydžio (gerai prinokę)
    • džiovintos datulės be kauliukų: 5-7
    • kokoso aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • ekologiška natūrali kakava: 2 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: trečdalio arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustytus bananus, datules, kakavą, cinamoną ir ištirpintą kokoso aliejų (reikia ištirpinti kokosų aliejų inde, patalpintame į karšto vandens vonelę, kad jis taptų skystas) sudedame į maisto smulkintuvą (blenderį) ir viską gerai sublenderiuojame iki vientisos konsistencijos.
  2. 2. Tuomet sublenderiuotą masę sudedame į silikonines saldainių formeles arba į formeles ledukams.
  3. 3. Dedame juos į šaldiklį, kad sušalę sustingtų. Saldainius valgome gerai sušalusius. Skanaus!
  4. 4. Rekomendacija: Daugiau saldainių receptų rasite: Saldainiai.
Recepto autorius Rasos virtuvės užrašai
"Dalgona" sūrio desertas
(3)
Austriškas štrudelis su varške ir razinomis
(28)
Ryžių spurgos
(1)
Grietininis mėlynių pyragas
(5)