Braškių ir persikų desertas su kokosiniu kremu

2023-08-03 Autorius WorldRecipes.lt

Braškių ir persikų desertas su kokosiniu kremu
Šio deserto paslaptis tokia. Jei gaminsime tada, kai būna šviežių braškių, tada reikia naudoti konservuotus persikus. Šitaip gaunasi skaniau, bent jau man. Apie pačio deserto skonį galiu pasakyti tik tiek, kad tai subtiliai pamarinuoti vaisiai su kokosiniu kremu ir tai yra pats tinkamiausias vasaros desertas. Nenoriu labai girti, bet jei ieškote ką skanaus pasiruošti, kad save palepinti, tai turite išmėginti šį receptą jau šiandien!

Ingredientai

    • braškių: 200 gramų
    • persikų: 2
    • šviežių apelsinų sulčių: 6 valgomųjų šaukštų
    • "Amareto" likerio: 3 valgomųjų šaukštų
    • cukraus pudros: 2 valgomųjų šaukštų
    • 35% riebumo grietinėlės: 200 gramų
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinio cukraus: 1 pakelio
    • kokosinių sausainių: 50 gramų
    • tarkuoto šokolado

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia braškes supjaustykite pusiau ar į ketvirčius, persikus - kubeliais arba skiltelėmis.
  2. 2. Iš apelsinų sulčių, likerio ir cukraus pudros suplakite marinatą ir juo užpilkite vaisius.
  3. Reklama
  4. 3. Užpiltus marinatu vaisius laikykite iki tol, kol reikės patiekti. Kadangi po ranka turėjau šilauogių, įdėjau saujelę - tikrai nepamaišė, bet tai šiam desertui nėra privaloma.
  5. 4. Kremą taip pat galime pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve per vakarienę, kol ateis deserto eilė. Kokosinius sausainius sudėkite į polietileno maišelį, dėkite ant pjaustymo lentos ir padaužykite kočėlu arba mėsos plaktuku, kol gausite smulkius trupinius.
  6. 5. Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi bei sumaišykite su kokosiniais trupiniais.
  7. 6. Patiekiant sudėkite vaisius į lėkšteles, apšlakstykite padažu ir ant viršaus dėkite kokosinį kremą.
  8. 7. Papuošimui pabarstykite šokolado drožlių. Skanaukite!
  9. 8. Patarimas: Taip pat skanu vietoje kokosinių sausainių naudoti itališkus migdolinius "Amaretti" sausainius, bet aš parduotuvėje šalia manęs ne visada jų randų, tad prie progos aš paprašau draugų parvežti tų sausainėlių lauktuvių iš Italijos. Jie ten tobuli, bent jau mano skoniui! :)
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Pumpkin cinnamon rolls - cinamoninės bandelės su moliūgu
(1)
Veganiškos braškinės spurgos keptos orkaitėje
(1)